achtergrondafbeelding

Autozoeker

Hyundai Tucson

Met uitzondering van de Santa Fe is de Tucson Hyundai’s langst lopende model als het gaat om de naamgeving. De Tucson (spreek uit: ‘toeson’) is vernoemd naar een stadje in Arizona. De eerste Tucson werd geïntroduceerd in 2005 en gebouwd op het platform van de Elantra. De Tucson was daarnaast grotendeels gelijk aan de toen eveneens nieuwe Kia Sportage. De auto viel in de smaak bij het kopende publiek en is in Brazilië zelfs nog tot en met 2017 in productie gebleven. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Met uitzondering van de Santa Fe is de Tucson Hyundai’s langst lopende model als het gaat om de naamgeving. De Tucson (spreek uit: ‘toeson’) is vernoemd naar een stadje in Arizona. De eerste Tucson werd geïntroduceerd in 2005 en gebouwd op het platform van de Elantra. De Tucson was daarnaast grotendeels gelijk aan de toen eveneens nieuwe Kia Sportage. De auto viel in de smaak bij het kopende publiek en is in Brazilië zelfs nog tot en met 2017 in productie gebleven.

Waterstof
Elders ter wereld werd de eerste generatie Tucson in 2010 vervangen door de volledig nieuwe tweede generatie. In de meeste delen van de wereld werd de auto omgedoopt tot ix35. Van die auto verscheen ook een uitvoering op waterstof, het enige ix35-model dat op dit moment nog in productie is. Op een aantal markten, waaronder de Nederlandse, is de waterstof-ix35 inmiddels opgevolgd door de Nexo.

Het huidige model
De derde en huidige generatie is sinds 2015 op de markt en voor deze auto is toch weer de naam Tucson van de plank gehaald. Deze naam wordt nu weer wereldwijd voor de auto gevoerd. Een subtiele facelift voor die auto werd eind 2018 gepresenteerd en kwam begin 2019 op de markt.