achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lamborghini

Lamborghini geschiedenis


Automobili Ferruccio Lamborghini werd in 1963 opgericht. Ferruccio Lamborghini had in de jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn fortuin gemaakt met onder (veel) meer de productie van tractoren. Begin jaren zestig besloot hij een auto te bouwen waarmee hij met Ferrari wilde concurreren, naar verluidt naar aanleiding van een ruzie met Enzo himself over de kwaliteit van zijn auto's. In de kortst mogelijke tijd creëerde Lamborghini met behulp van grote namen uit de Italiaanse autowereld de 350 GT. Lees verderAlle Lamborghini modellen

Lamborghini Huracán
Lamborghini Huracán
1 generatie,
4 uitvoeringen
Specificaties
Lamborghini Aventador
Lamborghini Aventador
1 generatie,
4 uitvoeringen
Specificaties
Lamborghini Sián FKP 37
Lamborghini Sián FKP 37
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Lamborghini geschiedenis


Automobili Ferruccio Lamborghini werd in 1963 opgericht. Ferruccio Lamborghini had in de jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn fortuin gemaakt met onder (veel) meer de productie van tractoren. Begin jaren zestig besloot hij een auto te bouwen waarmee hij met Ferrari wilde concurreren, naar verluidt naar aanleiding van een ruzie met Enzo himself over de kwaliteit van zijn auto's. In de kortst mogelijke tijd creëerde Lamborghini met behulp van grote namen uit de Italiaanse autowereld de 350 GT.

Lamborghini Miura


In 1966 presenteerde Lamborghini de Miura. Met een midscheepse V12-motor was dit destijds de snelste auto ter wereld. Met een topsnelheid van 280 km/u en klapkoplampen met wimpers werd de Miura het icoon van het merk. Net als de Countach uit 1973, de meest extreem vormgegeven auto in lange tijd, met de platte voorruit die vrijwel in het verlengde van de neus lag en de kap die overvloeide in de motorkap. De V12 lag ook weer midscheeps.

Ondanks dat Lamborghini kleiner was dan Ferrari, was het succesvol. In 1972 verkocht Lamborghini zijn belangen in het automerk en al in 1980 was het failliet. De broers Mimran redden het merk en hadden vernieuwende ideen over de introductie van een supersnelle terreinauto. Nog nooit vertoond! In 1987 verscheen de LM op de markt, met voorin een V12-motor die nauw verwant was aan die van de Countach. In 1987 nam Chrysler Lamborghini over. Begin 1994 verkocht het Lamborghini plotseling aan een groep Indonesische investeerders en sinds 1998 is Audi eigenaar van Lamborghini.