achtergrondafbeelding

Autozoeker

Aiways

Het Chinese Aiyways is opgericht in 2017 en onderdeel van de SAIC Group, een grote speler in de Chinese auto-industrie. Daarnaast is het binnen China de autofabrikant met de langste historie. De letters staan voor Shanghai Automotive Industry Corporation. Tegenwoordig heeft SAIC een grote joint-venture met Volkswagen en heeft het banden met General Motors. Grote eigen merken zijn het van de Britten overgenomen MG en het merk Roewe, dat is ontstaan uit de overblijfselen van Rover. Lees verderAlle Aiways modellen

Aiways U5
Aiways U5
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Het Chinese Aiyways is opgericht in 2017 en onderdeel van de SAIC Group, een grote speler in de Chinese auto-industrie. Daarnaast is het binnen China de autofabrikant met de langste historie. De letters staan voor Shanghai Automotive Industry Corporation. Tegenwoordig heeft SAIC een grote joint-venture met Volkswagen en heeft het banden met General Motors. Grote eigen merken zijn het van de Britten overgenomen MG en het merk Roewe, dat is ontstaan uit de overblijfselen van Rover.

De eerste auto die het merk Aiways presenteerde werd ontwikkeld in samenwerking met Roland Gumpert (van het gelijknamige sportwagenmerk): de RG Nathalie. Dat is een 817 pk sterke tweezits sportcoupé, met elektrische aandrijving ondersteund door – heel opvallend – een ethanol-brandstofcel. De Nathalie zal in een beperkte oplage van 500 stuks worden geproduceerd.

Een relevanter model is de U5, een volledig eigen ontwikkeling van het merk, dat overigens veel bekende namen uit de wereldwijde auto-industrie in dienst heeft. De U5 is de eerste auto die onder de merknaam Aiways verkocht zal gaan worden. Het is een volledig elektrisch aangedreven SUV, waarvoor het merk serieuze verkoopplannen heeft in Europa.