achtergrondafbeelding

Autozoeker

Donkervoort

Donkervoort geschiedenis


Het Nederlandse Donkervoort vindt, net als Caterham, zijn oorsprong in de Lotus 7. Halverwege de jaren zeventig verwierf Joop Donkervoort het importeurschap van een kitcar die was afgeleid van de lichte Lotus. Omdat die geen typegoedkeuring bleek te hebben, moest het chassis worden aangepast en dat bracht Donkervoort tot het besluit om zélf autofabrikant te worden. Dat gebeurde in 1978. Lees verderAlle Donkervoort modellen

Donkervoort D8 GTO
Donkervoort D8 GTO
1 generatie,
6 uitvoeringen
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Donkervoort geschiedenis


Het Nederlandse Donkervoort vindt, net als Caterham, zijn oorsprong in de Lotus 7. Halverwege de jaren zeventig verwierf Joop Donkervoort het importeurschap van een kitcar die was afgeleid van de lichte Lotus. Omdat die geen typegoedkeuring bleek te hebben, moest het chassis worden aangepast en dat bracht Donkervoort tot het besluit om zélf autofabrikant te worden. Dat gebeurde in 1978.

De Donkervoort Super 8 (S8) is de eerste productie-Donkervoort. Met de S verwijst hij nog impliciet naar de Super Seven van Lotus. Donkervoort ontwikkelt de auto echter voortdurend verder en maakt hem breder en sterker. De D10 van 1988 staat zover af van het oorspronkelijke concept dat Donkervoort afscheid neemt van die S in de naam.

Donkervoort motoren


Tot 1999 waren Donkervoorts vooral van Ford (Cosworth)-motoren voorzien maar sindsdien maakt Donkervoort gebruik van Audi, dat ook de ontwikkeling van de D20 ondersteunt. Sinds 2014 heeft Donkervoort naast de hoofdvestiging in Lelystad ook faciliteiten in Duitsland, waarmee de autofabrikant de Duitse banden sterker maakt.