achtergrondafbeelding

Autozoeker

Chevrolet

Chevrolet geschiedenis


Eind 1911 richtte Louis Chevrolet - autocoureur en van oorsprong een Zwitser - in Detroit zijn gelijknamige automerk op. Dat deed hij met onder anderen William Durant, die kort tevoren door schuldeisers uit het door hem opgerichte General Motors-concern was gewipt. In 1916 was Chevrolet al zo winstgevend dat Durant het grootste deel van de aandelen van GM overnam, daar directeur werd en vervolgens Chevrolet inlijfde in zijn concern. Lees verderAlle Chevrolet modellen

Chevrolet Camaro
Chevrolet Camaro
1 generatie,
2 uitvoeringen
Specificaties
Chevrolet Corvette
Chevrolet Corvette
2 generaties,
3 uitvoeringen
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Chevrolet geschiedenis


Eind 1911 richtte Louis Chevrolet - autocoureur en van oorsprong een Zwitser - in Detroit zijn gelijknamige automerk op. Dat deed hij met onder anderen William Durant, die kort tevoren door schuldeisers uit het door hem opgerichte General Motors-concern was gewipt. In 1916 was Chevrolet al zo winstgevend dat Durant het grootste deel van de aandelen van GM overnam, daar directeur werd en vervolgens Chevrolet inlijfde in zijn concern.

Chevrolet logo


De bow tie, het kenmerkende vlinderdaslogo van Chevrolet, verscheen in 1913. Naar verluidt is het geïnspireerd op niets minder dan het patroon op een behang dat Durant ooit in een hotel in Parijs had gezien. Volgens zijn vrouw had hij het echter uit een tijdschrift, dus wat precies de oorsprong van het logo is, is niet zeker.

Chevrolet is traditioneel het minst premium merk van GM, maar was wel het eerste met een optionele autoradio. Na de oorlog was Chevrolet ook het eerste merk dat een volautomatische versnellingsbak in massaproductieauto's aanbood.

Vanaf 1975 bracht Chevrolet ook veramerikaanste Opels op de markt, de Chevette was de eerste. Vanaf 2004 werden de auto's van het Koreaanse Daewoo in Europa ook als Chevrolet aangeboden. Sinds 2014 heeft Chevrolet zich uit Europa teruggetrokken. De Camaro en de Corvette zijn dankzij een enthousiaste importeur de laatste modellen van het merk die nog in Nederland verkrijgbaar zijn.

Wil je een Chevrolet Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!