achtergrondafbeelding

Autozoeker

Chevrolet Corvette

De Corvette is een van Chevrolets oudste nog leverbare modellijnen. Alleen de Suburban, waarvan het eerste model in 1935 verscheen, is ouder. De allereerste Corvette zag in 1953 het levenslicht. De auto was het antwoord op de redelijk betaalbare sportwagens uit Europa en de kort daarvoor geïntroduceerde Nash-Healey van Amerikaanse bodem. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Corvette is een van Chevrolets oudste nog leverbare modellijnen. Alleen de Suburban, waarvan het eerste model in 1935 verscheen, is ouder. De allereerste Corvette zag in 1953 het levenslicht. De auto was het antwoord op de redelijk betaalbare sportwagens uit Europa en de kort daarvoor geïntroduceerde Nash-Healey van Amerikaanse bodem.

Tradities
De Corvette bleek een succesformule. Na bijna zeven decennia stond ook de zevende generatie in de showrooms. Aan de typenaam werd ‘Stingray’ weer toegevoegd, een naam die voor het laatst werd gedragen door de Corvette C3 in de jaren ’70. In een ander opzicht brak het model juist met een traditie: voor het eerst had de Corvette geen ronde achterlichten meer, maar enigszins rechthoekige.

Middenmotor
Zeker in vergelijking met eerdere generaties had de zevende een vrij korte carrière. Het in 2014 geïntroduceerde model werd in 2020 afgelost door het huidige. Deze generatie C8 breekt in nog verder gaande mate met tradities: voor het eerst had de Corvette een middenmotor. Helemaal als een verrassing kwam dat echter ook weer niet, want los van gecamoufleerde testexemplaren die al werden gespot, heeft Chevrolet sinds 1963 al elf keer een Corvette conceptcar met middenmotor gepresenteerd.