achtergrondafbeelding

Autozoeker

Chevrolet Corvette

De Corvette is een van Chevrolets oudste modellen. Alleen de Suburban, waarvan het eerste model in 1935 verscheen, is ouder. De allereerste Corvette zag in 1953 het levenslicht. De auto was het antwoord op de redelijk betaalbare sportwagens uit Europa en de kort daarvoor geïntroduceerde Nash-Healey van Amerikaanse bodem. Lees verder

Chevrolet Corvette uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Chevrolet Corvette Occasions hebben we voor je gevonden

De Corvette is een van Chevrolets oudste modellen. Alleen de Suburban, waarvan het eerste model in 1935 verscheen, is ouder. De allereerste Corvette zag in 1953 het levenslicht. De auto was het antwoord op de redelijk betaalbare sportwagens uit Europa en de kort daarvoor geïntroduceerde Nash-Healey van Amerikaanse bodem.

Tradities
De Corvette bleek een succesformule. Na bijna zeven decennia staat ook de zevende generatie in de showrooms. Aan de typenaam werd ‘Stingray’ weer toegevoegd, een naam die voor het laatst werd gedragen door de Corvette C3 in de jaren ’70. In een ander opzicht brak het huidige model juist met een traditie: voor het eerst had de Corvette geen ronde achterlichten meer, maar enigszins rechthoekige.

Middenmotor?
Zeker na de toevoeging van een nieuwe ZR1-uitvoering in 2018 kan de Corvette nog wel even mee, maar de ontwikkeling van een nieuwe generatie is al wel in volle gang. De gespotte testauto’s zijn nog goed ingepakt, maar één ding is duidelijk: de nieuwe Corvette zal met nog een traditie breken. De testauto’s zijn namelijk duidelijk voorzien van een middenmotor achter de stoelen. Of dit bij iedere uitvoering van de volgende Corvette zo zal zijn, zal moeten blijken.