achtergrondafbeelding

Autozoeker

Chevrolet Camaro

De geschiedenis van de Chevrolet Camaro begint in 1967. De auto moest de strijd aan gaan met de Ford Mustang als betaalbare sportieve auto, een zogenaamde pony car. Net als bij de Mustang konden de krachtiger uitvoeringen als echte muscle cars worden gezien. In de decennia die volgden transformeerde de Camaro steeds meer van een muscle car naar een sportieve coupé, waarna de productie in 2002 tot een einde kwam. Lees verder

Chevrolet Camaro uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Chevrolet Camaro Occasions hebben we voor je gevonden

De geschiedenis van de Chevrolet Camaro begint in 1967. De auto moest de strijd aan gaan met de Ford Mustang als betaalbare sportieve auto, een zogenaamde pony car. Net als bij de Mustang konden de krachtiger uitvoeringen als echte muscle cars worden gezien. In de decennia die volgden transformeerde de Camaro steeds meer van een muscle car naar een sportieve coupé, waarna de productie in 2002 tot een einde kwam.

Herboren
Halverwege het vorige decennium besloot Chevrolet om de Camaro weer tot leven te wekken. In 2009 kwam de productieversie van de herboren Camaro op de markt. De auto was weer een echte muscle car en samen met de altijd in productie gebleven Ford Mustang en de toen ook net opnieuw geïntroduceerde Dodge Challenger was het bekende muscle car-trio weer compleet.

Up-to-date
De huidige generatie verscheen eind 2015. De auto ging verder waar zijn voorganger gebleven was, de nieuwe Camaro was een evolutie van het uitgaande model. In 2018 was het al weer tijd voor een tussentijdse facelift. Samen met enkele andere Chevrolet-modellen werd de auto van het nieuwe familiegezicht voorzien. Ook de uitrusting werd waar nodig weer up-to-date gebracht. Een grote groep liefhebbers vond de 2018-facelift echter maar niets, waardoor de Camaro in 2019 nog eens onder het mes ging.