achtergrondafbeelding

Autozoeker

Alfa Romeo

Alfa Romeo geschiedenis


A.L.F.A (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) is in 1910 opgericht. Het merk kwam voort uit het Franse Darracq. Nicola Romeo kwam in 1915 in het bedrijf en nam de zaak over. Hij voegde in 1920 zijn eigen naam toe aan de merknaam; de Torpedo 20-30 HP was de eerste Alfa Romeo. Lees verderAlle Alfa Romeo modellen

Alfa Romeo Mito
Alfa Romeo Mito
1 generatie,
3 uitvoeringen
Specificaties
Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo Giulietta
1 generatie,
6 uitvoeringen
Specificaties
Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo Giulia
1 generatie,
8 uitvoeringen
Specificaties
Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo Stelvio
1 generatie,
6 uitvoeringen
Specificaties
Alfa Romeo 4C
Alfa Romeo 4C
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Alfa Romeo geschiedenis


A.L.F.A (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) is in 1910 opgericht. Het merk kwam voort uit het Franse Darracq. Nicola Romeo kwam in 1915 in het bedrijf en nam de zaak over. Hij voegde in 1920 zijn eigen naam toe aan de merknaam; de Torpedo 20-30 HP was de eerste Alfa Romeo.

Alfa Romeo autosport


Alfa Romeo vestigde na de Eerste Wereldoorlog een geweldige reputatie in de autosport. Het team stond onder leiding van Enzo Ferrari. Alfa Romeo was altijd in de racerij en zelfs in de Formule 1 actief. Al voor de crisisjaren was Alfa Romeo afhankelijk van staatssteun en in 1933 werd de exclusieve autofabrikant ingelijfd door de Italiaanse overheid. Eind jaren zestig werd de Alfasud ontwikkeld, als werkgelegenheidsproject in Zuid-Italië. In 1986 nam Fiat Alfa Romeo over van de staat. In de jaren vijftig, zestig en zeventig produceerde Alfa Romeo de sportieve middenklassers Giulia, Giulietta en Alfetta, met de fameuze viercilindermotor met twee dubbele bovenliggende nokkenassen, die Alfa Romeo tot in de jaren negentig bleef gebruiken.

Alfa Romeo logo


Het logo van Alfa Romeo bestaat uit het rode kruis uit het stadswapen van Milaan en de gekroonde slang die een Moor verorbert het familiewapen van de familie Visconti, die in de veertiende eeuw heersten over Milaan.

Wil je een Alfa Romeo Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!