achtergrondafbeelding

Autozoeker

Alfa romeo Stelvio

In 2016 presenteerde Alfa Romeo haar eerste SUV. De meningen waren verdeeld, want een SUV van Alfa Romeo, kan dat wel? Het resultaat mag er echter zijn en de vraag naar SUV’s neemt nog altijd toe. In dat opzicht dus geen verkeerde stap om een SUV te introduceren. Lees verder

In 2016 presenteerde Alfa Romeo haar eerste SUV. De meningen waren verdeeld, want een SUV van Alfa Romeo, kan dat wel? Het resultaat mag er echter zijn en de vraag naar SUV’s neemt nog altijd toe. In dat opzicht dus geen verkeerde stap om een SUV te introduceren.

Niet de eerste
Toch komt het idee voor een Alfa Romeo-SUV niet volledig uit de lucht vallen. In 2003 presenteerde het merk al de Kamal Concept, een compacte SUV op het platform van de 159, Spider en Brera. Van een productieversie kwam het toen niet.

Modellen
Net als de Giulia, waar de Stelvio technisch aan verwant is, is de Stelvio leverbaar met drie motoren. Een viercilinder en V6 op benzine en een viercilinder diesel. Deze motoren zijn er in meerdere vermogensversie en in combinatie met verschillende transmissies en/of vierwielaandrijving. Het sportieve topmodel is de ruim 500 pk sterke Quadrifoglio.