achtergrondafbeelding

Autozoeker

Iveco

Industrial Verhicles Corporation


Iveco is een Italiaanse, maar vrijwel wereldwijd actieve bedrijfswagenfabrikant. De letters in de naam staan voor Industrial Vehicles Corporation. Iveco levert bedrijfswagens in de breedste zin van het woord. Van lichte bestelwagens tot zwarte vrachtwagens, van bussen tot legervoertuigen en alles daartussenin. Tegenwoordig valt Iveco onder de CNH Industrial Group, dat haar hoofdkantoor (o.a.) in Nederland heeft staan. Lees verderAlle Iveco modellen

Iveco Daily
Iveco Daily
1 generatie,
7 uitvoeringen
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Industrial Verhicles Corporation


Iveco is een Italiaanse, maar vrijwel wereldwijd actieve bedrijfswagenfabrikant. De letters in de naam staan voor Industrial Vehicles Corporation. Iveco levert bedrijfswagens in de breedste zin van het woord. Van lichte bestelwagens tot zwarte vrachtwagens, van bussen tot legervoertuigen en alles daartussenin. Tegenwoordig valt Iveco onder de CNH Industrial Group, dat haar hoofdkantoor (o.a.) in Nederland heeft staan.

Iveco geschiedenis


De geschiedenis van Iveco begint in 1975, als het bedrijf ontstaat uit een samenvoeging van vijf andere bedrijfswagenmerken. Fiat Veicoli Industriali, OM en Lancia Veicoli Speciali uit Italië, het Franse Unic en het Duitse Magirus-Deutz voegen samen tot één organisatie, maar een aantal van deze namen blijven nog wel op de bedrijfswagens zichtbaar. Zo wordt de in 1977 geïntroduceerde Iveco Zeta, een lichte vrachtwagen, ook onder de meeste andere merknamen geleverd. In 1978 verscheen ook de eerste Iveco-bestelwagen, de Daily.

De Daily werd ook nog even als OM geleverd, maar al snel werden de andere merken definitief opgedoekt en bleef alleen de merknaam Iveco over. Alleen de naam Magirus is overgebleven, voor specifiek de brandweerwagenafdeling van Iveco. Inmiddels heeft Iveco een goede naam weten op te bouwen als fabrikant van allerlei soorten bedrijfswagens. Op dit moment levert het in Nederland de Daily bestelwagen, de EuroCargo als relatief kleine vrachtwagen, de Stralis als grote vrachtwagen en de Trakker als offroadvrachtwagen.