achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bentley

Bentley geschiedenis


De eerste Bentley reed in 1919 uit de garage van W.O. Bentley in Londen. Behalve om hun luxe staan Bentleys van oudsher bekend om hun sportieve karakter. Bentley zag autosport als een prima manier om publiciteit te genereren en de kwaliteit van zijn auto's te tonen. Het merk won al in 1924 de 24-uursrace van Le Mans. En dat deed het opnieuw van 1927 tot en met 1930. Lees verderAlle Bentley modellen

Bentley Continental GT
Bentley Continental GT
2 generaties,
8 uitvoeringen
Specificaties
Bentley Continental GTC
Bentley Continental GTC
1 generatie,
3 uitvoeringen
Specificaties
Bentley Flying Spur
Bentley Flying Spur
2 generaties,
7 uitvoeringen
Specificaties
Bentley Bentayga
Bentley Bentayga
1 generatie,
6 uitvoeringen
Specificaties
Bentley Mulsanne
Bentley Mulsanne
1 generatie,
2 uitvoeringen
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Bentley geschiedenis


De eerste Bentley reed in 1919 uit de garage van W.O. Bentley in Londen. Behalve om hun luxe staan Bentleys van oudsher bekend om hun sportieve karakter. Bentley zag autosport als een prima manier om publiciteit te genereren en de kwaliteit van zijn auto's te tonen. Het merk won al in 1924 de 24-uursrace van Le Mans. En dat deed het opnieuw van 1927 tot en met 1930.

Bentley overgenomen door Rolls-Royce


Eind 1931 verkeerde Bentley in financieel onweer en werd het door Rolls-Royce overgenomen. Sindsdien kwamen de modellen van Bentley steeds meer overeen met die van Rolls-Royce. Desondanks hadden Bentleys toch altijd meer het imago van rijdersautos en de overeenkomstige Rolls-Royces waren vooral auto-met-chauffeur.

In 1998 nam Volkswagen Rolls-Royce Motors inclusief Bentley over van de Engelse vliegtuigfabrikant Vickers. Uiteindelijk bleek VW alleen eigenaar van Bentley te zijn geworden. In 2001 keerde Bentley terug in de 24-uursrace van Le Mans en in 2003 won het merk de 24-uursrace opnieuw. Bentleys zijn tegenwoordig subtiel gebaseerd op Volkswagen-techniek, maar worden nog steeds in Engeland gefabriceerd.

Wil je een Bentley Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!