achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bentley Mulsanne

De eerste Bentley Mulsanne kwam in 1980 op de markt en was de Bentley-versie van de Rolls-Royce Silver Spirit. Dit model bleef in productie tot 1992, toen het model met enige aanpassingen onder de naam Brooklands verder ging. Die wist het op zijn beurt nog weer tot 1998 vol te houden. Lees verder

Bentley Mulsanne uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De eerste Bentley Mulsanne kwam in 1980 op de markt en was de Bentley-versie van de Rolls-Royce Silver Spirit. Dit model bleef in productie tot 1992, toen het model met enige aanpassingen onder de naam Brooklands verder ging. Die wist het op zijn beurt nog weer tot 1998 vol te houden.

Herintroductie
Dat jaar zag de Arnage het levenslicht, de tweelingbroer van de Rolls-Royce Silver Seraph. Ook dit model had een lange adem, want pas in 2009 stopte de productie. In 2010 verscheen de opvolger, waarvoor de naam Mulsanne weer uit de kast werd gehaald. Deze keer was er geen Rolls-Royce-versie, aangezien beide merken inmiddels niet meer tot hetzelfde concern behoorden.

Handgebouwd
Bentleys vlaggenschip wordt volledig met de hand gebouwd. Het duurt negen tot twaalf weken tot een Mulsanne af is. Ook de 6.75-liter V12 wordt handmatig geassembleerd, een proces dat 30 dagen duurt.