achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bugatti

Bugatti geschiedenis


Bugatti werd in 1909 opgericht in het toen nog Duitse Molsheim, door de Italiaan Ettore Bugatti. Hij ontwierp in 1911 de minuscule Bb Peugeot en in 1924 verscheen de legendarische 35, die zeer succesvol was in de racerij en waarvan ook diverse succesvolle afleidingen verschenen. Na de dood van Bugatti werd de fabriek overgenomen door Hispano-Suiza voor de fabricage van onderdelen voor vliegtuigmotoren. Bugatti maakte in de jaren vijftig nog slechts enkele auto's. In 1968 werd Bugatti overgenomen door het Franse staatsbedrijf Snecma en bouwde het alleen nog vliegtuigmotoren. Lees verderAlle Bugatti modellen

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron
1 generatie,
2 uitvoeringen
Specificaties
Bugatti Divo
Bugatti Divo
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Bugatti geschiedenis


Bugatti werd in 1909 opgericht in het toen nog Duitse Molsheim, door de Italiaan Ettore Bugatti. Hij ontwierp in 1911 de minuscule Bb Peugeot en in 1924 verscheen de legendarische 35, die zeer succesvol was in de racerij en waarvan ook diverse succesvolle afleidingen verschenen. Na de dood van Bugatti werd de fabriek overgenomen door Hispano-Suiza voor de fabricage van onderdelen voor vliegtuigmotoren. Bugatti maakte in de jaren vijftig nog slechts enkele auto's. In 1968 werd Bugatti overgenomen door het Franse staatsbedrijf Snecma en bouwde het alleen nog vliegtuigmotoren.

In 1998 kwamen de merkrechten in het bezit van de Volkswagen Groep. In 2005 bracht Bugatti na jarenlange problemen de Veyron op de markt, met een topsnelheid van meer dan 400 km/u en een vermogen van 1.001 pk.