achtergrondafbeelding

Autozoeker

Cadillac

Bekijk alle Cadillac modellen Bekijk al het Cadillac nieuws

Cadillac
Cadillac is een van de oudste autofabrikanten ter wereld. Het kwam voort uit Henry Fords tweede autofabriek, de Henry Ford Company, in 1902. Cadillac is vernoemd naar Antoine de la Mothe Cadillac, de oprichter van de stad Detroit (Motor City), Michigan. Het logo van de autofabrikant is dan ook gebaseerd op zijn familiewapen.

Cadillac werd in 1909 overgenomen door General Motors en was toen al een premiummerk. De autofabrikant liep voorop op het gebied van uitwisselbare onderdelen, volledig elektrische systemen aan boord en de vaste, metalen kap. Na de Tweede Wereldoorlog was Cadillac toonaangevend op het gebied van styling, bijvoorbeeld met staartvinnen, panoramische voorruiten en de veelvuldige toepassing van chroom.

Traditioneel spelen Amerikaanse automerken een marginale rol in de kantlijn van de Nederlandse autowereld. De boer kent het niet, maar ons belastingsysteem werkt ook niet bepaald mee. Vanaf 2005 bood Cadillac de BLS aan, die was gebaseerd op de Saab 9-3 en relatief gezien nog redelijke verkopen wist neer te zetten.