achtergrondafbeelding

Autozoeker

Cadillac Xt5

Een Amerikaanse crossover op Europees formaat, zo zou je de Cadillac XT5 kunnen omschrijven. Het is eigenlijk de derde generatie van de SRX, maar die is met de nieuwe typenaamstrategie dus XT5 gaan heten. De compacte auto is een belangrijk model voor Cadillac, want zowel in de VS als wereldwijd is het de best verkochte auto van het merk. Lees verder

Cadillac Xt5 uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Een Amerikaanse crossover op Europees formaat, zo zou je de Cadillac XT5 kunnen omschrijven. Het is eigenlijk de derde generatie van de SRX, maar die is met de nieuwe typenaamstrategie dus XT5 gaan heten. De compacte auto is een belangrijk model voor Cadillac, want zowel in de VS als wereldwijd is het de best verkochte auto van het merk.

Alleen V6
De XT5 wordt geleverd met een vrij bescheiden 2.0-liter viercilindermotor, maar die staat alleen in de Chinese prijslijsten. De rest van de wereld krijgt de 314 pk sterke 3.6-liter V6. Dat is leuk, maar het maakt de auto zeker in Nederland ook meteen prijzig. Jammer, want verder kan de auto de vergelijking met zijn concurrenten goed aan.

Concurrenten
Voor die concurrenten moet men denken aan auto’s als de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes-Benz GLC. Kortom de relatief compacte SUV-achtigen van de gevestigde Duitse merken die Cadillac ook in de andere voertuigklassen als meest directe ‘tegenstanders’ beschouwt.