achtergrondafbeelding

Autozoeker

Caterham

Caterham geschiedenis


Caterham is een Britse sportwagenfabrikant, opgericht in het gelijknamige plaatsje in Surrey. De oorsprong van Caterham Cars ligt in de jaren ’60. Het is dan een belangrijke Lotus 7-dealer. Als die auto in 1973 uit productie gaat, koopt Caterham-eigenaar Nearn de rechten om de Lotus te blijven produceren. Zo bleef de Lotus toch nog in productie en bouwde Caterham haar eerste auto’s. Lees verderAlle Caterham modellen

Caterham Seven
Caterham Seven
1 generatie,
3 uitvoeringen
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Caterham geschiedenis


Caterham is een Britse sportwagenfabrikant, opgericht in het gelijknamige plaatsje in Surrey. De oorsprong van Caterham Cars ligt in de jaren ’60. Het is dan een belangrijke Lotus 7-dealer. Als die auto in 1973 uit productie gaat, koopt Caterham-eigenaar Nearn de rechten om de Lotus te blijven produceren. Zo bleef de Lotus toch nog in productie en bouwde Caterham haar eerste auto’s.

De Lotus/Caterham 7 (ook wel aangeduid als de Seven) vormt de rode draad in de geschiedenis van het merk en staat nog altijd nieuwe in de showroom. Toch heeft het merk ook andere modellen gehad. Zo bracht men in de jaren ’90 de Caterham 21 op de markt, een lichte tweezits roadster. In 2010 kwam het in samenwerking met racewagenfabrikant Lola met de SP/300.R, een circuitwagen. Een laag gewicht en pure op prestaties gerichte techniek zijn kenmerken van de modellen.

Caterham in de Formule 1


Het merk is ook zelf actief geweest in de motorsport. Zelfs de Formule 1 werd bereikt, toen Caterham in 2012, 2013 en 2014 in samenwerking met Lotus een raceteam vormde. Ook in de GP2-serie heeft Caterham een fabrieksteam gehad. Daarnaast is er de Caterham Motorsport Ladder, een soort raceprogramma waarbinnen coureurs in klasse kunnen opklimmen.

Op dit moment levert Caterham buiten Engeland alleen de 275 en de 485, beide varianten op de Seven.