achtergrondafbeelding

Autozoeker

Isuzu

Isuzu verkoopcijfers


In Europa en zeker in Nederland speelt Isuzu een bescheiden rol in de verkoopaantallen, maar zeker in Azië is het wel degelijk een grote speler in de bedrijfswagenmarkt. Het merk is vrijwel wereldwijd actief. Tegenwoordig ligt de specialisatie voornamelijk op het leveren van diesel pick-upmodellen en daarnaast is Isuzu ook (diesel)motorleverancier voor verschillende merken. Lees verderAlle Isuzu modellen

Isuzu D-Max
Isuzu D-Max
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Isuzu verkoopcijfers


In Europa en zeker in Nederland speelt Isuzu een bescheiden rol in de verkoopaantallen, maar zeker in Azië is het wel degelijk een grote speler in de bedrijfswagenmarkt. Het merk is vrijwel wereldwijd actief. Tegenwoordig ligt de specialisatie voornamelijk op het leveren van diesel pick-upmodellen en daarnaast is Isuzu ook (diesel)motorleverancier voor verschillende merken.

Isuzu geschiedenis


In 1916 word een eerste stap gezet richting het produceren van voertuigen, met een samenwerking tussen Tokyo Ishikawajima Shipbuilding and Engineering Co., Ltd. en Tokyo Gas and Electric Industrial Co.. Het bedrijf krijgt de naam Ishikawajima Automotive Works. In 1918 wordt een samenwerking gestart met het Britse Wolseley en in 1922 loopt dan het eerste model van de band: een in licentie gebouwde Wolseley A9. In 1924 volgt de eerste bedrijfswagen: de CP. Ishikawajima Automotive Works voegt in 1933 samen met DAT Automobile Manufactoring (een voorloper van Nissan) en de auto’s komen vanaf 1934 onder de naam Isuzu op de markt. Vanaf 1949 draagt ook het bedrijf zelf die naam.

De bedrijfswagentak splitst in 1942 af en gaat onder de naam Hino zelfstandig verder. Het is in Azië nog altijd een bekende vrachtwagenfabrikant. In 1945 komt Isuzu toch weer met eigen vrachtwagenwagenmodellen. De personenautoproductie komt in 1953 weer op gang als men de Hillman Minx in licentie gaat bouwen. Die auto wordt in 1961 opgevolgd door Isuzu’s eerste echt eigen personenauto: de Bellel. De auto’s zijn echter wat te groot en te duur om op de Japanse automarkt te scoren, dus zoekt men samenwerkingen. Pas in 1971 wordt er een succesvolle gevonden, met het Amerikaanse General Motors. Onder deze samenwerking verkoopt Isuzu vanaf 1972 haar eerste auto’s in de VS. De compacte pick-up Faster wordt daar als Chevrolet LUV verkocht.

In de loop der jaren wordt het modellenportfolio flink uitgebreid en wordt er ook volop met andere fabrikanten samengewerkt. De personenauto’s komen meer op de achtergrond te liggen, aan deze tak komt in 2008 definitief een einde als de Ascender-SUV uit productie gaat. Met niet-SUV-personenauto’s was men een paar jaar eerder al gestopt. Tegenwoordig produceert Isuzu alleen nog bedrijfswagens.

Isuzu in Nederland


In Nederland is Isuzu ook al geruime tijd actief. Het zette bescheiden verkopen neer met kleine vrachtwagentjes en leverde op de personenautomarkt onder andere de Trooper. Ook via een omweg vonden modellen de Nederlandse showrooms. Zo waren de Opels Frontera en Monterey eigenlijk Isuzu’s. Op dit moment levert Isuzu in ons land alleen de D-Max pick-up.

Wil je een Isuzu Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!