achtergrondafbeelding

Autozoeker

Cupra

Jarenlang was Cupra de typeaanduiding voor de sportieve modellen van SEAT, maar in 2018 kwam daar verandering in. Gezien de toenemende vraag naar de Cupra-modellen wordt het label voortaan als merk op zich gepositioneerd. Het blijft bij sportieve SEAT’s, dus in feite verandert er niet veel meer dan het logo (en de merkpositionering). Wel heeft Cupra ook enkele eigen modellen, die (vooralsnog) niet als SEAT verkocht zullen worden. Lees verderAlle Cupra modellen

Cupra Born
Cupra Born
1 generatie,
3 uitvoeringen
Specificaties
Cupra Ateca
Cupra Ateca
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Cupra Formentor
Cupra Formentor
1 generatie,
2 uitvoeringen
Specificaties
Cupra Leon
Cupra Leon
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Cupra Leon Sportstourer
Cupra Leon Sportstourer
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Jarenlang was Cupra de typeaanduiding voor de sportieve modellen van SEAT, maar in 2018 kwam daar verandering in. Gezien de toenemende vraag naar de Cupra-modellen wordt het label voortaan als merk op zich gepositioneerd. Het blijft bij sportieve SEAT’s, dus in feite verandert er niet veel meer dan het logo (en de merkpositionering). Wel heeft Cupra ook enkele eigen modellen, die (vooralsnog) niet als SEAT verkocht zullen worden.

De Cupra-modellen werden ontwikkeld door de autosportafdeling van SEAT, genaamd SEAT Sport. Deze afdeling is al sinds 1985 actief. Met de SEAT Ibiza Cupra uit 1996 presenteerde de autosportafdeling het eerste model voor op de openbare weg. Vele Cupra-sportuitvoeringen van SEAT-modellen volgden. Sinds 2018 vallen deze sportuitvoeringen dus onder Cupra als afzonderlijk automerk. De autosportafdeling van SEAT heet voortaan Cupra Racing.

Het eerste model dat onder de merknaam Cupra valt is de in 2018 gepresenteerde Cupra Ateca. Dat is een 300 pk sterke sportversie van de SEAT-versie. Het merk heeft grote plannen. Daarbij gaat het niet alleen om sportversies van SEAT-modellen. Cupra zal ook volledig eigen sportmodellen op de markt brengen die niet ook als SEAT worden verkocht. De eerste daarvan is de Formentor.