achtergrondafbeelding

Autozoeker

Cupra Cupra ateca

De SEAT Ateca heeft in feite twee primeurs. Bij introductie in 2016 was het ‘t eerste SUV-achtige model van het Spaanse merk. In 2018 presenteerde men de sportversie van de auto. Het sportlabel Cupra werd dat jaar echter een merk op zich. Daarmee was de Ateca ook het allereerste model dat het sportieve merk Cupra op de markt bracht. Begin 2019 kwam de Cupra Ateca daadwerkelijk op de markt. Lees verder

Cupra Cupra ateca uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De SEAT Ateca heeft in feite twee primeurs. Bij introductie in 2016 was het ‘t eerste SUV-achtige model van het Spaanse merk. In 2018 presenteerde men de sportversie van de auto. Het sportlabel Cupra werd dat jaar echter een merk op zich. Daarmee was de Ateca ook het allereerste model dat het sportieve merk Cupra op de markt bracht. Begin 2019 kwam de Cupra Ateca daadwerkelijk op de markt.

300 pk
De Cupra Ateca is een Cupra-model zoals de eerder modellen die nog onder de vlag van SEAT verschenen. Dat betekent een krachtige motor met in dit geval maar liefst 300 pk, gecombineerd met een strak en sportief afgesteld onderstel. Ook prestaties als een 0-100-sprint in 5,4 seconden en een topsnelheid van 245 km/h zijn niets om zich voor te schamen.

Familieauto
Toch is met de Ateca gemakkelijk snel te rijden, daar hoef je geen erveren chauffeur voor te zijn. Genoeg gespeeld met het vermogen? Dan blijft de Ateca nog steeds de praktische familieauto die hij ook als SEAT al was. Dat betekent ook voor lange inzittenden genoeg interieurruimte, plus genoeg ruimte voor de boodschappen of vakantiespullen.