achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lightyear

Lightyear geschiedenis


Nederland heeft er een automerk bij en wederom uit Eindhoven: Lightyear. Dit nog jonge merk werd in 2017 opgericht, met als doel het op de markt brengen van een volledig elektrisch aangedreven auto met zonneceltechnologie. Die auto moet geen stadskarretje worden, maar een heuse gezinsauto. Lees verderAlle Lightyear modellen

Lightyear One
Lightyear One
1 generatie,
1 uitvoering
Specificaties
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Lightyear geschiedenis


Nederland heeft er een automerk bij en wederom uit Eindhoven: Lightyear. Dit nog jonge merk werd in 2017 opgericht, met als doel het op de markt brengen van een volledig elektrisch aangedreven auto met zonneceltechnologie. Die auto moet geen stadskarretje worden, maar een heuse gezinsauto.

Zonneauto Stella


De oorsprong van Lightyear is terug te leiden naar de Technische Universiteit van Eindhoven. Een ambitieus studententeam maakte eerst al bekendheid met zonneauto Stella en ontwikkelde daarna de Stella Lux. Beide futuristische zonneauto’s zoals we die kennen van de World Solar Challenge in Australië. Eén belangrijk verschil: in de Stella’s is plaats voor meerdere inzittenden, waarmee het met een beetje fantasie de eerste gezinsauto’s op zonne-energie zijn te noemen. De Stella Lux mag zelfs al in Nederland op de openbare weg rijden.

Lightyear One


Het studententeam wilde een stap verder: een serieuze productieversie van de Stella, of in ieder geval een productiemodel waar dezelfde gedachte achter zit. Het wil een volledig elektrische productieauto ontwikkelen die niet afhankelijk is van laadinfrastructuur. Het merk Lightyear werd opgericht en de eerste productieauto moest One gaan heten.

Van dergelijke projecten is het altijd maar afwachten wat er daadwerkelijk van terecht komt, maar Lightyear lijkt op de goede weg. Nog voordat er zelfs maar een definitief ontwerp was verkocht het merk al twee exemplaren, het werkt samen met een Italiaans designhuis en in 2019 kon het merk een productiemodel presenteren. Nu nog daadwerkelijk de productie opstarten.