achtergrondafbeelding

Autozoeker

Jeep

Jeep geschiedenis


Jeep is oorspronkelijk de naam van het voertuigje dat volgens eisen van het Amerikaanse leger was ontwikkeld en in 1941 verscheen: een lichtgewicht vierwielaangedreven auto die in ruig terrein militaire taken moest kunnen vervullen. De naam Jeep zou een verbastering zijn van de afkorting G.P. (dzie pie) voor General Purpose, multifunctioneel dus. Er doen echter ook andere verklaringen voor de naam Jeep de ronde. De oorspronkelijke Jeep is een icoon van het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog. Lees verder

Alle Jeep modellen

Jeep Renegade
1 generatie,
7 uitvoeringen
Specificaties
Jeep Compass
2 generaties,
6 uitvoeringen
Specificaties
Jeep Cherokee
1 generatie,
2 uitvoeringen
Specificaties
Jeep Grand Cherokee
1 generatie,
4 uitvoeringen
Specificaties
Jeep Wrangler
2 generaties,
1 uitvoering
Specificaties
BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Jeep Occasions hebben we voor je gevonden

Jeep geschiedenis


Jeep is oorspronkelijk de naam van het voertuigje dat volgens eisen van het Amerikaanse leger was ontwikkeld en in 1941 verscheen: een lichtgewicht vierwielaangedreven auto die in ruig terrein militaire taken moest kunnen vervullen. De naam Jeep zou een verbastering zijn van de afkorting G.P. (dzie pie) voor General Purpose, multifunctioneel dus. Er doen echter ook andere verklaringen voor de naam Jeep de ronde. De oorspronkelijke Jeep is een icoon van het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog.

Jeep legerauto


Een van de oorspronkelijke fabrikanten van de legerauto, Willys-Overland, produceerde na de oorlog de Civilian Jeep, ofwel CJ. Sinds 1950 is Jeep een geregistreerde merknaam en werden de opeenvolgende versies CJ met een volgnummer t/m 8 genoemd. Na wat omzwervingen werd Jeep in 1979 eigendom van American Motors Corporation (AMC). In 1987 nam Chrysler Jeep over van AMC. Vanaf 2007 vormden Chrysler en Jeep een zelfstandige onderneming, nadat Chrysler zich had losgemaakt van Mercedes-Benz. Sinds eind 2014 is Jeep een van de merken van Fiat Chrysler Automobiles.