achtergrondafbeelding

Autozoeker

Jeep Grand cherokee

De allereerste Jeep Grand Cherokee zag in 1992 het levenslicht en was de opvolger van de (Grand) Wagoneer. De Grand Cherokee was het eerste nieuwe Jeep-model sinds de overname van het merk door Chrysler, maar de ontwikkeling van de auto was al begin jaren ’80 begonnen, toen Jeep nog bij AMC hoorde. Om de ontwikkeling te versnellen creëerde AMC een proces dat inmiddels algemeen bekend is als product lifecycle management (PLM) en ook maakte men voor het eerste gebruik van computer aided design. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De allereerste Jeep Grand Cherokee zag in 1992 het levenslicht en was de opvolger van de (Grand) Wagoneer. De Grand Cherokee was het eerste nieuwe Jeep-model sinds de overname van het merk door Chrysler, maar de ontwikkeling van de auto was al begin jaren ’80 begonnen, toen Jeep nog bij AMC hoorde. Om de ontwikkeling te versnellen creëerde AMC een proces dat inmiddels algemeen bekend is als product lifecycle management (PLM) en ook maakte men voor het eerste gebruik van computer aided design.

Tijdlijn
De eerste Grand Cherokee (generatie ZJ) was een luxe SUV, die ondanks dat het uiterlijk anders doet vermoeden iets groter was dan de Wagoneer die hij verving. De Wagoneer werd een van de populairste Jeep-modellen en weet dat nog altijd vol te houden. Na een tweede generatie in 1998 en een derde in 2004 maakten we in 2010 kennis met de huidige generatie.

Trackhawk
De auto borduurt voort op het bestaande concept, maar was volledig nieuw ontworpen. Daarbij was er ook veel aandacht voor een lage luchtweerstand, maar misschien wel groter nieuws is dat de auto voor het eerst niet meer op een ladderchassis werd gebouwd. In 2013 onderging de Grand Cherokee een facelift en afgezien van wat subtiele modeljaarupdates is dat het huidige model. De Grand Cherokee mag dan een terreinwagen zijn, dat weerhield Jeep er niet van om in 2018 de prettig gestoorde Trackhawk-uitvoering te presenteren. De 6.2-liter V8 hoest dan maar liefst 707 pk op.