achtergrondafbeelding

Autozoeker

Jeep Cherokee

Van de huidige Jeep-modellen is de Cherokee het langst lopende. In 1974 zag het eerste model het levenslicht, als tweedeursvariant van de Wagoneer (SJ). De Cherokee was de meer op jongere kopers gerichte variant en daarmee een echte vroege Sports Utility Vehicle. De vijfdeurs Wagoneer was de meer als gezinswagen gepositioneerde versie van de auto. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Jeep Cherokee Occasions hebben we voor je gevonden

Van de huidige Jeep-modellen is de Cherokee het langst lopende. In 1974 zag het eerste model het levenslicht, als tweedeursvariant van de Wagoneer (SJ). De Cherokee was de meer op jongere kopers gerichte variant en daarmee een echte vroege Sports Utility Vehicle. De vijfdeurs Wagoneer was de meer als gezinswagen gepositioneerde versie van de auto.

Wagoneer of Cherokee?
Hoewel de Wagoneer als Grand Wagoneer nog in productie bleef, werd de Cherokee-variant in 1983 afgelost door de compactere, nieuwe tweede generatie (XJ). Deze keer was de Cherokee een meer alledaagse compacte terreinwagen, die er ook als vijfdeurs was en het kleinere alternatief vormde voor de grote Wagoneer. De tweede generatie Cherokee werd in 1983 nog aangevuld met een luxeversie die eveneens Wagoneer heette. Deze compacte Wagoneer XJ werd nog een tijdje naast de grotere SJ gevoerd.

De huidige
Na een derde en vierde generatie van de auto was het in 2013 tijd voor de huidige generatie Cherokee. Nog altijd is de auto het (relatief) compacte alternatief voor de grote broer, die inmiddels tot Grand Cherokee is omgedoopt. De Cherokee maakte bij introductie de tongen los met zijn voor een Jeep ongebruikelijk afgeronde front met toegeknepen koplampen. In 2018 onderging de Cherokee nog een facelift. Enigszins bij verrassing werd de Cherokee eind 2019 uit het Nederlandse aanbod geschrapt, maar wereldwijd gezien is de auto nog gewoon in productie.