achtergrondafbeelding

Autozoeker

Caterham Seven

De Caterham Seven, ook wel aangeduid als de 7, vormt zo’n beetje de rode lijn van het merk. Het was de allereerste auto die Caterham produceerde. Caterham vindt zijn oorsprong als belangrijke Lotus-dealer. Toen de productie van de Lotus Seven in 1973 stopte, kocht de dealereigenaar de rechten om die auto te blijven produceren. Zo werd de Caterham Seven geboren. Lees verder

De Caterham Seven, ook wel aangeduid als de 7, vormt zo’n beetje de rode lijn van het merk. Het was de allereerste auto die Caterham produceerde. Caterham vindt zijn oorsprong als belangrijke Lotus-dealer. Toen de productie van de Lotus Seven in 1973 stopte, kocht de dealereigenaar de rechten om die auto te blijven produceren. Zo werd de Caterham Seven geboren.

Bouwkit
Hoewel er verschillende fabrikanten zijn die hun sportauto’s op de Lotus Seven baseren (denk aan de oorspronkelijke Donkervoort-modellen), heeft Caterham de meeste rechten op zaken als het ontwerp en de naam in handen. Caterham levert de Seven uiteraard kant en klaar, maar het is ook mogelijk om de auto als kit te kopen en hem zelf in elkaar te zetten.

Groot aanbod?
De Lotus Seven is nog altijd in productie en is in de loop der jaren in talloze varianten leverbaar geweest. In eigen land levert men maar liefst zeven varianten van de auto, maar dankzij de nieuwe WLTP-uitstootmeetmethode is het aanbod daarbuiten beperkt tot slechts twee modellen. Tegenwoordig komen de leverbare motoren van Ford of horen ze bij Caterhams eigen Powertrain Duratec-lijn.