achtergrondafbeelding

Autozoeker

Cadillac Escalade

De Escalade is Cadillacs langtlopende model. De eerste generatie kwam in 1998 op de markt en was eigenlijk een extra luxe GMC Yukon met andere logo’s. De tweede generatie uit 2001 was nog steeds technisch gebaseerd op de andere grote GM-SUV’s, maar kreeg deze keer gewoon een merkeigen uiterlijk mee. In de jaren die volgde groeide de auto uit tot het vlaggenschip van het merk. Lees verder

Cadillac Escalade uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Cadillac Escalade Occasions hebben we voor je gevonden

De Escalade is Cadillacs langtlopende model. De eerste generatie kwam in 1998 op de markt en was eigenlijk een extra luxe GMC Yukon met andere logo’s. De tweede generatie uit 2001 was nog steeds technisch gebaseerd op de andere grote GM-SUV’s, maar kreeg deze keer gewoon een merkeigen uiterlijk mee. In de jaren die volgde groeide de auto uit tot het vlaggenschip van het merk.

De grootste
De huidige generatie verscheen in 2015. Behalve in de lengte is dat Cadillacs grootste productiemodel ooit, een record dat voorheen op naam stond van de Cadillac Commercial Chassis (het model waar de Ghostbusters-ambulance op is gebaseerd). Waar de Escalade voorheen ook leverbaar was als vijfdeurs pick-up, de EXT, bleef een dergelijke variant voor het huidige model achterwege. De belangrijkste reden hiervoor is dat het model was gebaseerd op de Chevrolet Avalanche, die wegens te weinig verkopen geen opvolger kreeg.

Techniek
De Escalade wordt uitsluitend geleverd met 420 pk sterke 5.2-liter V8. De zestrapsautomaat werd al snel vervangen door een achttraps, standaard op alle uitvoeringen. De pick-upversie mag dan zijn komen te vervallen, een iets verlengde ESV-uitvoering is wederom van de partij.