achtergrondafbeelding

Autozoeker

Cadillac Ct6

Cadillacs tegenhanger van de BMW 7 Series en Mercedes-Benz S-Klassen van deze wereld luistert naar de naam CT6. Daarmee is het de eerste Cadillac met de nieuwe typenaamstrategie van het merk. Het vlaggenschip werd in 2016 geïntroduceerd en is de indirecte opvolger van de aloude Fleetwood. Hoewel de VS en China veruit de belangrijkste afzetmarkten zijn, stond de auto gelukkig ook in de Europese verkooplijsten. Lees verder

Cadillac Ct6 uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Cadillacs tegenhanger van de BMW 7 Series en Mercedes-Benz S-Klassen van deze wereld luistert naar de naam CT6. Daarmee is het de eerste Cadillac met de nieuwe typenaamstrategie van het merk. Het vlaggenschip werd in 2016 geïntroduceerd en is de indirecte opvolger van de aloude Fleetwood. Hoewel de VS en China veruit de belangrijkste afzetmarkten zijn, stond de auto gelukkig ook in de Europese verkooplijsten.

Goed zicht
Dankzij het gebruik van veel aluminium is de CT6 veruit de lichtste auto in zijn klasse. Bij de (al dan niet optionele) uitrusting zijn een aantal opvallende zaken te vinden. Zo wordt de CT6 geleverd met Enhanced Night Vision, nadat dat in 2004 samen met de DeVille van de markt verdween. Verder is de conventionele achteruitkijkspiegel vervangen door een beeldscherm in dezelfde vorm. Zo heb je hetzelfde zicht naar achteren als bij een gewone spiegel, maar zonder dat je tegen dak, C-stijlen en/of achterpassagiers aankijkt.

CT6 V
In tegenstelling tot zijn concurrenten is de CT6 ook leverbaar in sportuitvoering. Dat is de in 2018 geïntroduceerde CT6 V, die op termijn de verkopen van de bekende CTS-V volledig over moet gaan nemen. De CT6 V wordt aangedreven door een 4.2-liter V8 met een vermogen van 558 pk. Deze V8 zal als variant met ‘slechts’ 507 pk ook in het reguliere CT6-aanbod komen.