achtergrondafbeelding

Autozoeker

Cadillac Cts

Op de Escalade na is de CTS het langstlopende model in Cadillacs huidige line-up. De eerste generatie verscheen in 2002 en bracht voor het eerst sinds eind jaren ’80 weer een handgeschakelde transmissie in het aanbod van het merk. Ook was de CTS het eerste productiemodel dat de toen nieuwe designtaal van het merk voerde. De eerste generatie CTS bracht ook al de CTS-V, de tegenhanger van auto’s als de BMW M5. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Cadillac Cts Occasions hebben we voor je gevonden

Op de Escalade na is de CTS het langstlopende model in Cadillacs huidige line-up. De eerste generatie verscheen in 2002 en bracht voor het eerst sinds eind jaren ’80 weer een handgeschakelde transmissie in het aanbod van het merk. Ook was de CTS het eerste productiemodel dat de toen nieuwe designtaal van het merk voerde. De eerste generatie CTS bracht ook al de CTS-V, de tegenhanger van auto’s als de BMW M5.

Van STS naar CTS
In 2013 zag de huidige generatie het levenslicht. Auto’s groeien vaak over de jaren en dat geldt ook voor de CTS, die nu zo’n beetje het formaat heeft van de STS. Deels is dat overigens bewust, want nu de STS niet meer werd geleverd moest de CTS daar ook de kopers van opvangen. Nieuw was een Vsport-uitvoering, een tussenstap tussen de dikste ‘gewone’ uitvoering en de sportieve CTS-V.

CTS-V
De CTS-V is in de VS dus net zo’n begrip als de BMW M5, Audi RS4 of Mercedes-AMG C 63 hier in Europa is. Het huidige model is voorzien van een 6,2-liter V8 die maar liefst 649 pk levert. Daarmee is het het meest krachtige productiemodel van het merk ooit. Waar de Duitse concurrentie is begrensd op 250 km/h, gaat de CTS-V vrolijk door tot 322 km/h. Overigens loopt de carrière van de CTS-V op zijn eind. Een V-versie van de CT6 moet de verkopen over gaan nemen.