achtergrondafbeelding

Autozoeker

Alfa romeo 4c

Met de introductie van de 4C in 2013 had Alfa Romeo eindelijk weer een sportieve smaakmaker in het aanbod. De auto is er als dichte coupé en als open Spider. Alfa Romeo keerde met de 4C voor het eerst sinds de eeuwwisseling weer terug op de Noord-Amerikaanse markt. Lees verder

Alfa romeo 4c uitvoeringen

Met de introductie van de 4C in 2013 had Alfa Romeo eindelijk weer een sportieve smaakmaker in het aanbod. De auto is er als dichte coupé en als open Spider. Alfa Romeo keerde met de 4C voor het eerst sinds de eeuwwisseling weer terug op de Noord-Amerikaanse markt.

Bekende Alfa-motor
Mede dankzij de centrale koolstofvezel kuip heeft Alfa Romeo het gewicht van de 4C op slechts 895 kg weten te houden. De Alfa Romeo 4C heeft een 240 pk sterke middenmotor, met een voor Alfa Romeo kenmerkende inhoud van 1750 cc. Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met zes verzetten. De aandrijving gaat naar de achterwielen en de 100 km/h is in 4,5 seconden bereikt.

Opvallende koplampen
Een opvallend designkenmerk aan de 4C waren de koplampen met zwarte koolstofvezel behuizing. Deze bleken in eerste instantie alleen voorbehouden voor de coupé, de Spider kreeg ‘gewone’ koplampen. Mede doordat de koolstofvezel koplampen van de coupé niet bij iedereen in de smaak vielen, kreeg ook de coupé uiteindelijk de gewone lichtunits.

Opvolger?
Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, zou de 4C over niet al te lange tijd uit productie gaan, waarschijnlijk begin 2019. Het lijkt er niet op dat er een directe opvolger komt, maar toch kunnen we gerust zijn. Nieuwe sportieve smaakmakers komen er namelijk wel. Zo zou Alfa werken aan een nieuwe GTV en voor de iets langere termijn kunnen we dan eindelijk een opvolger voor de 8C verwachten.