achtergrondafbeelding

Autozoeker

Aston martin Vanquish

De eerste Aston Martin Vanquish werd geïntroduceerd in 2001 en was de opvolger van de Virage. De auto was verwant aan de DB7 Vantage en werd aangedreven door diens 5.9-liter V12-motor. De Vanquish was het nieuwe vlaggenschip voor het merk. Dat werd nog verder versterkt met de introductie van de Vanquish S in 2004. Die was met een vermogen van 528 pk nog eens 62 pk krachtiger dan de standaard Vanquish. De Vanquish bleef in productie tot en met 2007. Lees verder

Aston martin Vanquish uitvoeringen

De eerste Aston Martin Vanquish werd geïntroduceerd in 2001 en was de opvolger van de Virage. De auto was verwant aan de DB7 Vantage en werd aangedreven door diens 5.9-liter V12-motor. De Vanquish was het nieuwe vlaggenschip voor het merk. Dat werd nog verder versterkt met de introductie van de Vanquish S in 2004. Die was met een vermogen van 528 pk nog eens 62 pk krachtiger dan de standaard Vanquish. De Vanquish bleef in productie tot en met 2007.

Terugkeer
In 2012 presenteerde Aston Martin een tweede generatie Vanquish, nadat de DBS in de tussentijd het stokje had overgenomen. Deze keer was de Vanquish technisch gerelateerd aan de DB9 en voorin lag nog steeds een 5.9-liter V12-motor. In 2013 verscheen er voor het eerst een open variant van de Vanquish, de Volante. Ook deze keer verscheen er weer een extra krachtige S-uitvoering, zij het pas in 2017. De uitvoering kende maar een kort bestaan, want in 2018 stopte de productie van de Vanquish om plaats te maken voor de DBS Superleggera.

Speciale Edities
Van de tweede generatie Vanquish verschenen ook enkele speciale edities. Om te vieren dat het merk 100 jaar bestaat introduceerde Aston Martin in 2013 de Centenary Edition. Deze uitvoering kreeg speciale aankleding en werd geleverd met een cadeaubox met allerlei luxe cadeautjes voor de koper. In combinatie met het Italiaanse designhuis Zagato werd in 2017 een speciale gelimiteerde productie gestart van de Vanquish Zagato, leverbaar met vier carrosserieën met unieke achterzijde. Van ‘gewone’ Volante en Coupe tot Speedster en Shooting Brake.