achtergrondafbeelding

Autozoeker

Aston martin Vantage

In 2018 loste de huidige Vantage zijn in de basis uit 2005 stammende voorganger af. Waar deze voorganger was gebaseerd op de DB9, leunt de huidige Vantage sterk op de techniek van de DB11. Voor het design heeft men ook elementen genomen uit de DB10 uit James Bond-film Sectre en circuitauto Vulcan. Lees verder

In 2018 loste de huidige Vantage zijn in de basis uit 2005 stammende voorganger af. Waar deze voorganger was gebaseerd op de DB9, leunt de huidige Vantage sterk op de techniek van de DB11. Voor het design heeft men ook elementen genomen uit de DB10 uit James Bond-film Sectre en circuitauto Vulcan.

50/50
Hoewel de Vantage gebruik maakt van hetzelfde aliminiumplatform als de DB11, zou toch nog 70% van alle onderdelen uniek zijn voor de Vantage. Voor het eerst in een Aston Martin-productieauto wordt gebruik gemaakt van een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel. Doordat de motor zo ver mogelijk naar achteren is geplaatst, is het gelukt om de auto een 50/50 gewichtsverdeling te geven.

Mercedes-motor
Net als de DB11 gebruikt ook de Vantage de 4.0-liter V8 van Mercedes-AMG, met een vermogen van 510 pk. Deze kracht wordt overgebracht op de achterwielen. In 3,6 seconden is de 100 km/h bereikt en de topsnelheid ligt op 314 km/h. Naast de achttrapsautomaat kan de Vantage ook worden geleverd met een handbak met zeven verzetten. Daarmee is de Vantage de enige auto waarbij Mercedes AMG’s V8 wordt gecombineerd met een handgeschakelde transmissie.