achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Polo

In 1975 introduceerde Volkswagen de Polo als het kleinere broertje van de Golf. De auto begon als een rebadgeversie van de Audi 50, een auto die inmiddels is uitgegroeid tot de A1. De Polo heeft zich inmiddels bewezen als een zeer populaire B-segmenter en de auto staat ook hoog in de lijst met meest verkochte automodellen in ons land. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 1975 introduceerde Volkswagen de Polo als het kleinere broertje van de Golf. De auto begon als een rebadgeversie van de Audi 50, een auto die inmiddels is uitgegroeid tot de A1. De Polo heeft zich inmiddels bewezen als een zeer populaire B-segmenter en de auto staat ook hoog in de lijst met meest verkochte automodellen in ons land.

Polo Sedan
Altijd is er ook een sedanversie van de Polo geweest, maar tegenwoordig wordt die versie niet meer in ons land geleverd. De Polo sedan ging tot voor kort als Vento door het leven, een naam die in de jaren ’90 nog op de sedanversie van de Golf zat. De huidige sedanverie luistert naar de naam Virtus. Sinds 2016 is er ook nog een extra korte sedanversie, de Ameo, specifiek voor de Indiase markt.

Motoren en varianten
De Polo wordt geleverd met een ruim aanbod aan benzine- en dieselmotoren, met vermogens van 65 tot 200 pk. Voor ieder wat wils. Voor de sportieve rijder is de Polo er ook als GTI.