AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
L

“Sedan Lynk & Co toont potentieel CMA-platform”

Interview met Lynk & Co-marketingbaas Alain Visser

 •  Interviews, Nieuws

De mysterieuze sedan van Lynk & Co die AutoRAI.nl gisteren als eerste aan de wereld kon laten zien, toont het potentieel van het CMA-platform. Dat vertelt Alain Visser, marketing en verkoopdirecteur en tevens de drijvende kracht van Lynk & Co, in een interview met AutoRAI.nl. CMA is een afkorting voor Compact Modular Architecture.

CMA-platform

Lynk & Co is net als Volvo onderdeel van het Chinese Geely. Het bedrijf kan daarom technologie gebruiken van Volvo. Dus ook het CMA-platform waarop Volvo de nieuwe 40-reeks gaat bouwen, waaronder een nieuwe XC40. Lynk & Co gebruikt het platform voor een compacte SUV en in de toekomst voor een sedan, waarvan AutoRAI.nl gisteren de eerste foto’s publiceerde. Het is de bedoeling om straks een compleet modellengamma op te bouwen.

LEES OOK: Primeur: Spectaculaire sedan van Lynk & Co!

Lynk & Co

Designpotentieel

Over de foto’s van de sedan is Alain Visser duidelijk. “Het gaat puur om een concept car, geen productiemodel”, benadrukt hij in een interview met AutoRAI.nl. “We geven met deze auto alleen aan hoe groot het designpotentieel van het CMA-platform is. De auto staat symbool voor de designtaal van Lynk & Co.” Alain Visser komt uit België en heeft de afgelopen dertig jaar onder meer gewerkt bij Ford, General Motors en Volvo op hoge functies.

LEES OOK: Nieuw automerk Lynk & Co, eerste model heet 01

Shanghai

Meer informatie geeft Lynk & Co spoedig vrij. De auto debuteert op de autoshow van Shanghai.

Lynk & Co

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer