AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
F

“Pas op voor die kuil!” is straks verleden tijd bij Ford

Fords kunnen in de toekomst kuilen herkennen

 •  Nieuws, Tech

Ford werkt aan een virtuele kaart die bestuurders kan waarschuwen voor kuilen en gaten in het wegdek. Ford hoopt zo mogelijke schades en dure reparaties te voorkomen. Ford onthult vandaag het onderzoek en start later dit jaar met tests.

Kuilenkaart

Deze zogeheten ‘kuilenkaart’ toont bestuurders in real-time waar de kuilen en gaten zich in de weg bevinden, hoe slecht deze kuilen zijn en toont tevens alternatieve routes, meldt Ford.

LEES OOK: Tesla-rijder redt bewusteloze Passat-rijder met eigen auto, Tesla betaalt schade

Volgende stap

“Een virtuele kaart toont de kuil op het moment dat deze ontstaat en waarschuwt onmiddellijk andere automobilisten dat er zich op die plek een kuil bevindt”, zegt Uwe Hoffmann, research engineer, Advanced Chassis Control Technologies, Ford of Europe. “Onze auto’s zijn al voorzien van sensoren die kuilen kunnen detecteren en nu tillen we dit naar het volgende niveau.”

Ford Mondeo kuilendetectie

Sensoren

Volgens Ford maken de Mondeo, S-Max en Galaxy al gebruik van on-board sensoren voor Continuously Controlled Damping met Pothole Mitigation. Hoe het werkt? Sensoren detecteren kuilen in de weg. Het systeem past vervolgens de vering aan om eventuele schade te verminderen. Ford werkt nu aan een technologieën die samen gedetailleerde informatie over de kuilen kunnen verzamelen en deze informatie ook in real-time naar de cloud kunnen sturen. Volgens Ford profiteren vooral wintersporters van de voordelen van het systeem.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer