achtergrondafbeelding

Tesla-rijder redt bewusteloze Passat-rijder met eigen auto, Tesla betaalt schade

Tesla CEO Elon Musk erg te spreken over heldendaad

17 feb 2017, 13:00  •  Autonieuws, Lifestyle & Fun  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Het zou een normale dag worden voor de 41-jarige Tesla Model S-rijder Manfred Kick uit Duitsland. Maar alles liep anders. Hij redde het leven van een andere automobilist door zijn eigen auto op te offeren.

Bewusteloos

Manfred Kick reed op de Duitse snelweg nabij München en merkte op dat een man in een Volkswagen Passat Variant slingerde over de weg. Toen Kick realiseerde dat de man bewusteloos was, aarzelde hij geen moment. Hij ging voor de Volkswagen rijden en remde de Passat met zijn Tesla af. De schade aan zijn eigen auto kon hem niets schelen.

LEES OOK: Slagen voor je rijexamen: 9 tips van rij-instructeurs

“Hulde voor de Tesla-eigenaar die zijn eigen auto heeft opgeofferd om een auto met een bewusteloze chauffeur veilig tot stilstand te brengen” – Elon Musk

Eerste hulp

Nadat de Passat tot stilstand was gekomen, gaf hij de bestuurder eerste hulp. Andere automobilisten stopten en belden de nooddiensten. De Passat-rijder had een beroerte gehad en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Duitse politie maakt hij het goed.

LEES OOK: Pal-V Liberty: wil je vliegen of rijden?

10.000 euro schade, maar Tesla betaalt

Een absolute heldendaad, zo mag je het best noemen. De Tesla Model S heeft als gevolg van de reddingsactie 10.000 euro schade opgelopen. Tesla CEO Elon Musk heeft in een tweet aangekondigd de schade volledig te betalen, want hij is erg te spreken over de actie van Manfred.

LEES OOK: Lotus Evora Sport 410 geïnspireerd op Esprit S1

Foto’s: Feuerwehr München

LEES OOK: Autosalon van Genève 2017: de primeurs

Share Tweet Share Share E-Mail