achtergrondafbeelding

Je kan nu Skypen in een Volvo

Inbellen vanuit je auto

29 dec 2016, 11:14  •  Autonieuws, Lifestyle, Tech  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Volvo maakt Skypen mogelijk in de S90, V90 en XC90. Beeldbellen is er nog niet bij. Het gaat in eerste instantie alleen om ‘Skype for Business’ waarmee deelnemen aan een conference call vanuit de auto mogelijk is.

Aanraking

‘Skype for Business’ is een dienst van Microsoft. De eigenaar van een Volvo S90, V90 (Cross Country) en XC90 kunnen zien welke gesprekken staan gepland en de gegevens van alle deelnemers en deelnemen aan het gesprek bekijken na een simpele aanraking van de 9-inch touchscreen. In feite gaat het dus gewoon om handsfree bellen, maar dan via Skype.

Meer mogelijkheden

Volvo ziet echter meer mogelijkheden. “‘Skype for Business’ is een nieuwe grote stap voorwaarts voor wat betreft de connectiviteit van onze auto’s”, stelt Anders Tylman-Mikiewicz, President Consumer Connectivity Services bij Volvo Car. “In combinatie met autonoom rijden zien we mogelijkheden als deze uiteindelijk leiden tot een toekomst waarin bijvoorbeeld managers minder tijd in hun kantoor hoeven te besteden. Het is het begin van een volledig nieuwe visie op hoe we onze tijd in de auto doorbrengen.”

LEES OOK: Deze sleutel maakt je Volvo een stuk langzamer

Share Tweet Share Share E-Mail