achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz Cle

Mercedes-Benz is heer en meester in het opvullen van marktsegmenten. Daarbij worden ook de meer traditionele segmenten niet vergeten. Waar de meeste merken met het ene SUV-model na het andere komen, ontwikkelt Mercedes-Benz een volledig nieuwe coupé. Een échte coupé in traditionele vorm bovendien: laag en met twee portieren. Het nieuwe model luistert naar de naam Mercedes-Benz CLE. De Mercedes-Benz CLE vervangt in één keer twee modellen en vormt tegelijkertijd een nieuwe modelreeks in het aanbod. Zowel de Mercedes-Benz C-Klasse Coupé als de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé krijgen geen directe opvolger, maar gaan samen over in de nieuwe CLE. Zo wil Mercedes-Benz zijn modelaanbod wat overzichtelijker maken. Lees verder

Mercedes benz Cle uitvoeringen

Mercedes-Benz is heer en meester in het opvullen van marktsegmenten. Daarbij worden ook de meer traditionele segmenten niet vergeten. Waar de meeste merken met het ene SUV-model na het andere komen, ontwikkelt Mercedes-Benz een volledig nieuwe coupé. Een échte coupé in traditionele vorm bovendien: laag en met twee portieren. Het nieuwe model luistert naar de naam Mercedes-Benz CLE. De Mercedes-Benz CLE vervangt in één keer twee modellen en vormt tegelijkertijd een nieuwe modelreeks in het aanbod. Zowel de Mercedes-Benz C-Klasse Coupé als de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé krijgen geen directe opvolger, maar gaan samen over in de nieuwe CLE. Zo wil Mercedes-Benz zijn modelaanbod wat overzichtelijker maken.

Mercedes-Benz CLE: klassieke grand tourer
Qua afmetingen zit de Mercedes-Benz CLE wel op het niveau van de uitgaande Mercedes-Benz E-Klasse Coupé. Die was namelijk 4,8 meter lang en de nieuwe Mercedes-Benz CLE gaat daar met een lengte van 4,85 nipt overheen. Ter vergelijk: de laatste Mercedes-Benz C-Klasse Coupé was 4,68 meter lang. Mercedes-Benz noemt de nieuwe CLE een ‘grand tourer’ en daarmee blijft het traditionele segment behouden. Net als de voorgaande coupémodellen biedt de nieuwe Mercedes-Benz CLE een combinatie van sportieve prestaties en tegelijkertijd de luxe en het comfort waar Mercedes-Benz om bekendstaat.

Veelzijdig aanbod voor Mercedes-Benz CLE
Qua uitvoeringen komt het aanbod van de Mercedes-Benz CLE aardig overeen met dat van de Mercedes-Benz C-Klasse en E-Klasse. Dat betekent dus veel luxe, maar ook geavanceerde technologieën aan boord. Bijvoorbeeld het MBUX-systeem, wat staat voor Mercedes-Benz User Experience. Dat systeem is inmiddels ook te vinden in veel andere modellen van Mercedes-Benz. In het geval van de Mercedes-Benz CLE bestaat het uit een centraal geplaatst 11,9-inch groot verticaal touchscreen in combinatie met een 12,3-inch digitaal instrumentarium achter het stuurwiel. Sportiviteit wordt natuurlijk ook niet vergeten, met de komst van een aantal AMG-modellen. Wel nog even geduld, want zoals gebruikelijk worden eerst de ‘gewone’ modellen geïntroduceerd.

Technisch

Motortype benzine, 4-cilinder lijn
Cilinderinhoud 1.999 cm³
Max. vermogen 150 kW (204 pk)
Bij 5.800 tpm
Max. koppel 320 Nm
Bij 1.600 tpm
Aandrijving achterwielen
Remmen v/a gev. schijven/schijven
Draaicirkel 10,7 m
Vermogensrange 150 tot 190 kW

Algemeen

Transmissie 9AT
Carrosserietype 2-drs. coupé
Euro NCAP niet getest
Marktintroductie september 2023
Laatste facelift n.v.t.
Garantie 2 jaar
Vanafprijs € 69.763

Afmetingen/gewichten

Bandenmaat 245/40 R19 / 275/35 R19
L x B x H 4.850 x 1.861 x 1.422 mm
Wielbasis 2.865 mm
Massa leeg 1.615 kg
Max. aanh. gew. 1.800 kg
Inh. bag. ruimte. 420 l
Tankinhoud 66 l

Verbruik

Verbr. gecomb. 6,5 l/100km
CO₂-emissie 147 g/km
Energielabel B

Prestaties

Acc. 0-100 km/u 7,5 s
Topsnelheid 240 km/u