AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
T

Performanceversie Toyota Yaris krijgt veel power!

Toyota meent het serieus met sportieve Yaris

 •  Nieuws

Voor Toyota is het menens. De Japanse autobouwer keert keihard terug in het hot-hatch B-segment met een high-performanceversie van de Yaris. Die auto wordt op geen enkele manier vergelijkbaar met de ietwat brave Yaris Sport van weleer. De Yaris ‘Gazoo Racing’ – zoals we de uitvoering maar even noemen – heeft power. Opmerkelijk veel zelfs!

Autosalon Genève

Op de Autosalon van Genève in maart trekt Toyota het doek van de sportversie van de driedeurs Yaris. Technische gegevens en detailfoto’s houdt Toyota nog even binnen de deuren. Wat Toyota wel laat weten is het motorvermogen: méér dan 154 kW (210 pk)! Dat is meer dan een Renault Clio RS (200 pk), Ford Fiesta ST (182 pk) en Peugeot 208 GTi (208 pk), maar weer minder dan de Clio RS 220 Trophy (220 pk). Het exacte vermogen maakt Toyota later bekend, maar méér dan 210 pk klinkt al veelbelovend. Sterker nog: het is meer power dan de Toyota GT86.

Toyota Yaris 210hp+

Facelift

Of Toyota de Yaris-sportversie ook voorziet van een sperdifferentieel is niet bekend. Om het vermogen zo efficiënt mogelijk op de weg te krijgen, is dat wel een pre. Toyota geeft het sportmodel nieuwe bumpers die ook zijn weg vinden naar normale Yaris-modellen. Twee vliegen in één klap dus: een performanceversie plus een facelift.

Yaris WRC

De komst van een snelle Yaris is natuurlijk niet heel raar. Toyota slaat zo een mooie brug met de 297 kW (380 pk) sterke Yaris WRC die op 19 januari aan de start verschijnt van de Rally van Monte Carlo: de aftrap van het nieuwe WRC-kampioenschap.

Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer