AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Tesla remt vlak vóór heftig ongeluk op A2 (video!)

Well done, Tesla!

 •  Nieuws, Tech

Dit is toch wel heel bijzonder: de Tesla in deze video remt vlak vóór een heftig ongeluk gistermiddag rond 16.00 uur. Gewoon in Nederland, op de A2 bij Eindhoven. Well done, Tesla!

Slimme software en hardware

Tesla heeft software geschreven (onderdeel van Software 8.0) waarbij radartechnologie razendsnel een ongeluk kan detecteren. De radar kan ook zien wat er afspeelt vóór de auto die voor de Tesla rijdt. Dat het systeem werkt, bewijst onderstaande video. Het systeem detecteert nog voordat de bestuurder het kan zien, dat er een ongeluk plaatsvindt. Volgens Tesla-rijder Hans begon Forward Collision Warning al met remmen, voordat hij zelf kon remmen.

Iedereen maakt het goed

Alle betrokkenen maken het goed, ook al sloeg de Hyundai Tuscon in de video over de kop. Ook de bestuurder van de Opel Corsa maakt het goed. Zie hieronder de dashcam-video. Tip: geluid aan!

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer