achtergrondafbeelding

Autozoeker

Maserati Granturismo

De Maserati GranTurismo kwam in 2007 op de markt als opvolger van de Coupé. Daarmee gaat de lijn van voorgangers terug via de 3200 GT, Ghibli en Biturbo tot uiteindelijk de Merak. De GranTurismo deelt zijn platform met de Quattroporte, maar is net als zijn voorganger een sportieve grand tourer met 2+2-zitopstelling. In 2010 werd het modellenaanbod uitgebreid met een open versie, de GranCabrio. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Maserati GranTurismo kwam in 2007 op de markt als opvolger van de Coupé. Daarmee gaat de lijn van voorgangers terug via de 3200 GT, Ghibli en Biturbo tot uiteindelijk de Merak. De GranTurismo deelt zijn platform met de Quattroporte, maar is net als zijn voorganger een sportieve grand tourer met 2+2-zitopstelling. In 2010 werd het modellenaanbod uitgebreid met een open versie, de GranCabrio.

Altijd een V8
De auto wordt in iedere uitvoering aangedreven door een V8, die door Maserati is ontwikkeld en door Ferrari wordt gebouwd. Afhankelijk van de uitvoering heeft de V8 een inhoud van 4.2- of 4.7-liter, met vermogens van 405 tot 460 pk. De motor is achter de vooras geplaatst en daarmee een middenmotor. De aandrijving gaat altijd naar de achterwielen.

Lange carrière
Voor een moderne auto weet de GranTurismo het lang uit te houden, want Maserati heeft nog altijd geen plannen om de productie van de in 2007 geïntroduceerde auto te stoppen. Nadat verschillende nieuwe uitvoeringen van het model verschenen introduceerde men in 2018 nog een faceliftmodel. Met name uiterlijk en infotainment werden bijgewerkt en voorlopig kan de auto er dus weer tegenaan.