achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ds Ds 4

De DS 4 werd in 2010 geïntroduceerd, toen nog als Citroën-model. De auto was in feite het wat luxere en meer onderscheidende alternatief voor de C4. De voorste helft van beide auto’s was vrijwel gelijk, maar de achterzijde van de DS 4 was veel opvallender vormgegeven. De auto was iets coupéachtiger, maar stond tegelijkertijd ook iets hoger op de wielen dan de gewone C4. Lees verder

De DS 4 werd in 2010 geïntroduceerd, toen nog als Citroën-model. De auto was in feite het wat luxere en meer onderscheidende alternatief voor de C4. De voorste helft van beide auto’s was vrijwel gelijk, maar de achterzijde van de DS 4 was veel opvallender vormgegeven. De auto was iets coupéachtiger, maar stond tegelijkertijd ook iets hoger op de wielen dan de gewone C4.

Zelfstandig verder
Ook in technisch opzicht kwamen de C4 en DS 4 vrijwel overeen, in feite verschilde alleen het motorenaanbod op details. In 2015 onderging de DS 4 een facelift. Vanaf dat moment was de auto ook niet langer onderdeel van Citroën, maar van DS Automobiles dat in 2014 een zelfstandig merk was geworden. In 2016 werd ook de Crossback toegevoegd, die nog iets hoger op de wielen staat en stoerder is aangekleed.

Audi-concurrent
In 2018 stopte de productie van de DS 4 en een opvolger is nog altijd niet gepresenteerd. Niet in Europa althans, want in China heeft men sinds 2015 de DS 4S, die sinds 2018 definitief het stokje van de DS 4 overneemt. De DS 4S is een voor DS-begrippen vrij conventionele hatchback, waarmee het merk de concurrentie aan gaat met auto’s als de Audi A3.