AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
M

Mercedes-AMG GT Concept: hybride krachtpatser

Blik op de alternatieve aandrijfconcepten

 •  Nieuws

De Porsche Panamera kan in de toekomst rekenen op stevige concurrentie uit huize Mercedes-AMG. Het merk ontwikkelt een vierdeurs variant van de AMG GT. Het studiemodel heeft een EQ Power+-aandrijflijn. Dat betekent dat er onderhuids ook een elektromotor schuilt.

LEES OOK: Mercedes-AMG GT gaat dakloos

Uitbreiding van AMG GT-familie

“Met de Mercedes-AMG GT Concept bieden we een blik op de alternatieve aandrijfconcepten die AMG momenteel ontwerpt. Maar, bovenal kondigt de vierdeurs Coupé de verdere uitbreiding van de AMG GT-familie aan”, aldus het merk.

V8-biturbomotor + elektromotor

Mercedes-AMG rust de GT Concept uit met een 4,0-liter V8-biturbomotor en een bijzonder krachtige elektromotor. Het vermogen van de elektromotor is niet bekend. Wel het systeemvermogen van de aandrijflijn: 600 kW! Dat is omgerekend dik 800 pk. Volgens Mercedes-AMG sprint het studiemodel in minder dan drie seconden naar 100 km/u.

Vierwielaandrijving

Volgens de Duiters heeft het prototype volledig variabele vierwielaandrijving, genaamd AMG Performance 4MATIC+. De elektromotor drijft de achterwielen aan en heeft daardoor het effect van een aanvullende booster. Daarnaast kan volgens het principe van torque vectoring elk wiel afzonderlijk worden aangedreven.

Productierijp

Even afgezien van die ‘ingewikkelde’ wielen en camera’s als zijspiegels oogt de Mercedes-AMG GT Concept aardig productierijp. Leuk detail is de ‘Panamericana’-grille. Die vinden we ook op de Mercedes-AMG GT R en GT C.

LEES OOK: Nieuwe Turbo S E-Hybrid is snelste Porsche Panamera ooit

Mercedes-AMG GT Concept Mercedes-AMG GT Concept

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer