Deze Alfa Romeo’s smaken erg goed
'Cucina e Motori' is het kookboek voor de autoliefhebber
Het boek ‘Cucina e Motori’ beschrijft op een bijzondere manier de geschiedenis van Alfa Romeo. Met zestien Italiaanse gerechten wordt de historie van het merk en de sleutelfiguren uitgelicht. Buon appetito!
De geschiedenis in beeld
Alfa Romeo heeft in zijn 109-jarige geschiedenis veel iconische modellen voortgebracht, die volgens schrijver Thomas Aalbrecht nauw verwant zijn met de Italiaanse levensstijl. En wat past er nu beter bij die levensstijl dan Italiaans eten?
Met zestien recepten vertelt Aalbrecht de geschiedenis van het merk, waarbij de favoriete gerechten van de hoofdrolspelers Merosi, Varzi, Gobbato, Satta, Busso allemaal aan bod komen.
Komkommer en een wieldop
In het boek komen traditionele gerechten uit diverse Italiaanse regio’s aan bod. Zo leert ‘Cucina e Motori’ je bijvoorbeeld hoe je volgens traditioneel recept ‘Frittatata di Spaghetti’ of ‘Forta di Tagliatelle’ maakt. Niet alleen de gerechten, maar ook de fotografie van het boek valt op.
Op diverse pagina’s worden ingedriënten met onderdelen van klassieke Alfa Romeo’s geportretteerd. Denk bijvoorbeeld aan stukjes komkommer en een wieldop of een schnitzel met een typeplaatje.
Houd je van Italiaans eten en Italiaanse auto’s of ken je een Alfa Romeo-fan die wat vaker mag koken? Dan is dit boek een prachtig cadeau om te geven. Het boek is voor 29,95 hier te bestellen.