AutoRAI.nl, elke dag autonieuws
S

Bizar: Mercedes verdrinkt na selfie op Nederlands strand

Blub, blub, blub: "MerZEEdes"

 •  Lifestyle & Fun, Nieuws

Oké, dit is een lichtelijk bizar verhaal. In het kort: iemand wilde een selfie nemen met z’n Mercedes-Benz E-Klasse op het strand van Cadzand. De snel opkomende vloed nam de E-Klasse daarna te grazen. Een bestuurder van een bestelbusje kwam to the rescue, maar strandde vervolgens ook. De Ford Transit werd gered, de Mercedes is afgeschreven.

LEES OOK: VIDEO: Binnengluren in villa van 250 miljoen dollar!

Hier het hele verhaal van de reddingsbrigade KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij):

“Onze eerste actie van 2017, we werden gepiept voor “Prio 1 – auto vast”. Met spoed vertrokken wij naar de opgegeven locatie. Eenmaal aangekomen zagen wij al snel de ernst van de situatie. Op het eerste gezicht zagen we enkel een witte bestelbus aan de vloedlijn vast staan. De vraag met wat hij daar te zoeken had was snel beantwoord. Een tiental meter verderop zagen we een personenwagen kopje onder gaan.

Muurvast

“We zagen ze het ene moment selfies maken met de auto en kort daarop hem proberen los te duwen”, aldus een ooggetuige. Hij had er al een slecht gevoel over wanneer hij het opkomend water zag komen. Vrienden van de eigenaar zagen het gevaar ook en hadden een zeer aardige man gestrikt om met zijn bestelbus de auto los te trekken. Zonder er verder goed over na te denken is hij dus het strand opgereden om een poging te wagen. Die poging kon hem bijna zijn bestelbus en werkmateriaal kosten want hij zat vrijwel direct muurvast. De ooggetuige heeft dus meteen besloten om hulp in te schakelen door middel van bellen naar 112.

Opgelucht

Aan de personenauto hebben we verder geen aandacht gegeven, omdat die al te ver onder water was. De bestelbus konden we nog wel redden, vrijwel direct hebben we onze lier vastgemaakt en zijn beginnen trekken. Gestaag kwam de bus los en konden we deze bevrijden van de zee. De eigenaar van de bestelbus vol werkmateriaal was opgelucht, hij is zijn eigendommen niet verloren.

Getreurd

Getreurd is de eigenaar van de personenauto ingestapt in de kusthulpverleningsvoertuig om op te warmen. In de strijd om zijn auto los te trekken is hij erg nat geworden en had het dus enorm koud. Na het slepen van de bus naar de duinovergang hebben we de bestelbus uitgezwaaid, de eigenaar van de personenauto overgezet in de auto van één van onze vrijwilligers om hem vervolgens veilig en warm naar huis te brengen.

Nu rest ons de vraag; zou de foto gelukt zijn?”

Verzin een onderschrift

Lezers van AutoRAI.nl reageren op Facebook massaal op het bericht met bijzonder gevatte reacties. Een paar voorbeelden: merZEEdes benz, (ZE)E-klasse, “Gelukkig hebben we de foto’s nog” en Sinking star! Wat komt er in jou op?

Fotocredit: KNRM reddingstation Cadzand

Bron: KNRM.

Benieuwd wat jouw auto nog waard is? Bereken gratis en verkoop binnen 24 uur!

GO!
  • Auto binnen 24 uur verkocht
  • 100% kosteloos
  • Altijd RDW erkende taxatie
Gegevens worden gedeeld met wijkopenautos.nl
Ontvang elke vrijdag om 15.00 uur onze 5 meest gelezen blogs van de week in je mailbox! iedere 20e inschrijver krijgt het boek Alle Auto’s 2017 (t.w.v. 9,95 euro) gratis opgestuurd Aanmelden
Reageer