achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen T cross

Compacte SUV’s worden alsmaar populairder, dus verschillende fabrikanten spelen op deze vraag in. Voor ieder ‘gewoon’ model wordt wel een SUV-achtig alternatief geboden, zo ook bij Volkswagen. Een SUV-achtige op basis van de Polo was er nog niet, tot nu. In 2018 maakten we kennis met de T-Cross, de kleinste SUV-achtige in Volkswagens modellenaanbod. In de loop van 2019 staat het model bij de dealers. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Volkswagen Occasions hebben we voor je gevonden

Compacte SUV’s worden alsmaar populairder, dus verschillende fabrikanten spelen op deze vraag in. Voor ieder ‘gewoon’ model wordt wel een SUV-achtig alternatief geboden, zo ook bij Volkswagen. Een SUV-achtige op basis van de Polo was er nog niet, tot nu. In 2018 maakten we kennis met de T-Cross, de kleinste SUV-achtige in Volkswagens modellenaanbod. In de loop van 2019 staat het model bij de dealers.

Conceptversie
Nadat de auto eerst in 2016 werd voorgesteld als cabriolet-crossover, die in 2018 tot een productieversie opdroogde als gesloten vijfdeursauto. Een opvallend designkenmerk zijn de achterlichten, die door een grote over de hele breedte doorlopende balk worden verbonden. Zoals gezegd deelt de T-Cross zijn technische basis met de Polo, wat betekent dat hij ook nauw verwant is aan de vergelijkbare SEAT Arona.

Praktisch en persoonlijk
Volkswagen belooft voor de T-Cross vooral veel gebruiksgemak. Dankzij de relatief lange wielbasis zou de auto de grootste bagageruimte van zijn klasse moeten bieden. Ook volgens de laatste trends: de T-Cross is ook in vrij vergaande mate naar persoonlijke smaak aan te passen.