achtergrondafbeelding

Autozoeker

Toyota Mirai

Er zijn maar weinig merken die serieus werk maken van waterstofaandrijving, maar Toyota is een van hen. Het merk ziet een mooie toekomst tegemoet voor deze aandrijfvorm en het is dan ook niet voor niets dat men hun laatste waterstofauto Mirai hebben genoemd. Dat is het Japanse woord voor ‘toekomst’. Toyota ziet de Mirai als “een keerpunt in de automotive-industrie”. Lees verder

Toyota Mirai uitvoeringen

Toyota Mirai
2021-heden
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Er zijn maar weinig merken die serieus werk maken van waterstofaandrijving, maar Toyota is een van hen. Het merk ziet een mooie toekomst tegemoet voor deze aandrijfvorm en het is dan ook niet voor niets dat men hun laatste waterstofauto Mirai hebben genoemd. Dat is het Japanse woord voor ‘toekomst’. Toyota ziet de Mirai als “een keerpunt in de automotive-industrie”.

Elektrisch met uitlaat?
Men begon al in 1992 met de ontwikkeling van de aandrijftechniek. Na vele zware tests was in 2014 het productiemodel klaar en kwam het in 2015 ook naar de Europese markt. In de brandstofcel wordt de waterstof omgezet in elektriciteit, waardoor de Mirai als volledig elektrisch aangedreven auto telt. Er is wel een uitlaat, maar daar komt alleen waterdamp uit.

Praktisch
De auto bleek een relatief succes en dus introduceerde Toyota in 2021 een volledig nieuwe tweede generatie Mirai. De volledig elektrisch aangedreven auto heeft nu een actieradius van zo’n 650 kilometer en voltanken duurt net als bij een conventionele auto maar zo’n vijf minuten. Het aantal waterstoftankstations in Nederland is wellicht nog een probleem, maar daar wordt komende jaren aan gewerkt.

Technisch

Motortype elektrisch
Accu brandstofcel/lithium-ion
Aandrijving achterwielen
Remmen v/a gev. schijven
Actieradius 650
Laadtijd bij 220V n.v.t.
Vermogensrange alleen 134 kW

Prestaties

Systeemvermogen 134 kW (182 pk)
Systeemkoppel 300 Nm
Acc. 0-100 km/u 9,0 s
Topsnelheid 175 km/u

Algemeen

Transmissie CVT-automaat
Carrosserietype 4-drs. sedan
Euro NCAP 5 sterren
Marktintroductie maart 2021
Laatste facelift n.v.t.
Garantie 5 jaar
Vanafprijs € 65.995

Afmetingen/gewichten

L x B x H 4.975 x 1.885 x 1.470 mm
Wielbasis 2.920 mm
Massa leeg 1.875 kg
Max. aanh. gew. n.v.t. kg
Inh. bag. ruimte. 321 l

Verbruik

Energielabel A