achtergrondafbeelding

Autozoeker

Toyota Auris

Toen in 2006 de Corolla van generatie E120 werd opgevolgd, besloot men om daar alleen nog een sedanversie van te leveren (en in Japan ook een stationwagen). Er was dus niet langer een hatchbackvariant, maar omdat die carrosserievorm vooral in Europa wel erg populair is kwam men met een vergelijkbaar nieuw model: de Auris. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Toen in 2006 de Corolla van generatie E120 werd opgevolgd, besloot men om daar alleen nog een sedanversie van te leveren (en in Japan ook een stationwagen). Er was dus niet langer een hatchbackvariant, maar omdat die carrosserievorm vooral in Europa wel erg populair is kwam men met een vergelijkbaar nieuw model: de Auris.

Uitbreiding
In 2012 was het tijd voor een tweede generatie Auris, waar nu ook een stationwagenvariant van verscheen. In sommige landen werd dit model toch weer verkocht onder de Corolla-naam als Corolla Hatchback. In Nederland was deze generatie Auris enkele jaren geleden vooral heel populair als leaseauto vanwege bijtellingsvoordelen, maar de auto weet ook op eigen kracht genoeg kopers voor zich te winnen.

Toch weer Corolla
Eind 2018 was het tijd voor aflossing, die in de loop van 2019 ook naar Nederland komt. Voor deze ‘derde generatie’ komt de naam Auris echter weer te vervallen en wordt de auto ook in Europa weer gevoerd als onderdeel van de Corolla-lijn. Deze keer komt de sedanversie ook weer naar ons land, zij het uitsluitend als Hybrid.