achtergrondafbeelding

Autozoeker

Seat Alhambra

In 1995 presenteerde de Volkswagen-groep in samenwerking met Ford een grote MPV, destijds nog een populair segment bij gezinnen. De auto kwam op de markt als Ford Galaxy, Volkswagen Sharan en in 1996 ook als SEAT Alhambra. Aanvankelijk waren logo’s en grille zo’n beetje het enige verschil tussen de drie auto’s, maar een tussentijdse facelift in 2000 bracht meer diversiteit. SEAT’s traditie om modellen te vernoemen naar plaatsen in Spanje werd ook toegepast op de MPV: Alhambra is een paleis in Granada. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Seat Alhambra Occasions hebben we voor je gevonden

In 1995 presenteerde de Volkswagen-groep in samenwerking met Ford een grote MPV, destijds nog een populair segment bij gezinnen. De auto kwam op de markt als Ford Galaxy, Volkswagen Sharan en in 1996 ook als SEAT Alhambra. Aanvankelijk waren logo’s en grille zo’n beetje het enige verschil tussen de drie auto’s, maar een tussentijdse facelift in 2000 bracht meer diversiteit. SEAT’s traditie om modellen te vernoemen naar plaatsen in Spanje werd ook toegepast op de MPV: Alhambra is een paleis in Granada.

Stap omhoog
Pas in 2010 verscheen de tweede en huidige generatie. Ford had ondertussen allang een nieuwe eigen Galaxy, dus de MPV-drieling was nu een tweeling. De nieuwe Sharan/Alhambra was niet alleen groter dan het eerste model, maar ook een stuk luxer. Nieuw waren schuifdeuren achter, waar de eerste generatie nog conventionele portieren had.

Eind (niet) in zicht
Na een subtiele tussentijdse facelift staat deze enigszins op leeftijd rakende Alhambra nog altijd in de showrooms. Inmiddels ziet de automarkt er heel anders uit en is er relatief weinig vraag naar dergelijk grote MPV’s. Toch is er nog met geen woord gesproken over een eventuele productiestop van het model. Mocht het toch zo ver komen, dan ligt een opvolger niet voor de hand. Inmiddels biedt SEAT namelijk ook de Tarraco.