achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Corsa

De Corsa-lijn stamt al weer uit 1982. De auto begon als een stadsautootje n wat tegenwoordig het A-segment zou zijn, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige compacte auto bovenaan het B-segment. De auto wordt tegenwoordig geleverd als drie- of vijfdeurs hatchback en buiten Nederland staat er ook nog een besteluitvoering in de prijslijst. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Opel Corsa Occasions hebben we voor je gevonden

De Corsa-lijn stamt al weer uit 1982. De auto begon als een stadsautootje n wat tegenwoordig het A-segment zou zijn, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige compacte auto bovenaan het B-segment. De auto wordt tegenwoordig geleverd als drie- of vijfdeurs hatchback en buiten Nederland staat er ook nog een besteluitvoering in de prijslijst.

Het vorige model
Het in 2014 geïntroduceerde huidige model ziet er nog altijd bijdetijds uit, maar onderhuids is de auto nog vrijwel hetzelfde als de in 2006 geïntroduceerde vorige generatie. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat er over niet al te lange tijd een volledig nieuwe Corsa zal verschijnen.

Motoren
Mede dankzij ons belastingklimaat gaat de sportieve GSi-versie helaas aan ons land voorbij, maar de Corsa is wel leverbaar met allerlei andere motorisaties. Van een zuinige driecilinder turbo met 89 pk tot een 99 pk sterke 1.4-liter turbomotor. Dieselen kan met de 74 of 94 pk sterke 1.3-liter turbodieselmotor.