achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lotus Evora

Met de introductie van de Evora in 2009 kwam Lotus voor het eerst sinds de Elise in 1996 met een echt volledig nieuw model. De Evora moest het eerste model van drie in totaal zijn die op het nieuwe platform zouden worden gebouwd, maar daar is het uiteindelijk (nog) niet van gekomen. Wel kwam men in 2015 met technisch de van de Evora afgeleide extreme 3-Eleven. Lees verder

Lotus Evora uitvoeringen

Met de introductie van de Evora in 2009 kwam Lotus voor het eerst sinds de Elise in 1996 met een echt volledig nieuw model. De Evora moest het eerste model van drie in totaal zijn die op het nieuwe platform zouden worden gebouwd, maar daar is het uiteindelijk (nog) niet van gekomen. Wel kwam men in 2015 met technisch de van de Evora afgeleide extreme 3-Eleven.

Praktische sportwagen
Met de Evora wil Lotus een meer alledaagse en relatief praktische sportwagen aanbieden naast de Elise en Exige, die zeker in dit vergelijk meer circuitwagens voor op de openbare weg zijn. De Evora heeft zelfs een achterbank, zij het in 2+2-opstelling. Niet voor al te grote passagiers dus. Voorin is juist wel veel ruimte, waardoor zelfs de 1.95 meter lange toenmalige CEO van het merk goed in de auto past.

Vele uitvoeringen
Net als de andere huidige Lotus-modellen heeft ook de Evora een middenmotor en achterwielaandrijving. In de loop der jaren zijn er vele uitvoeringen verschenen, waarvan op dit moment de in 2018 geïntroduceerde GT410 Sport de laatste is. De Evora heeft sinds de introductie strikt genomen nooit een facelift gehad, maar sommige van de nieuwe uitvoeringen zouden als zodanig gezien kunnen worden.