achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lexus Nx

De Lexus NX werd in 2014 als volledig nieuw model toegevoegd aan het modellenaanbod van Lexus. Bij introductie vormde de auto het instap-crossovermodel in de line-up van het merk. De letters NX staan voor Nimble Crossover, oftewel ‘lenige crossover’. Lees verder

Lexus Nx uitvoeringen

Lexus Nx
2014-heden
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Lexus NX werd in 2014 als volledig nieuw model toegevoegd aan het modellenaanbod van Lexus. Bij introductie vormde de auto het instap-crossovermodel in de line-up van het merk. De letters NX staan voor Nimble Crossover, oftewel ‘lenige crossover’.

Toyota
De auto is tot op zekere hoogte verwant aan Toyota’s RAV4, hoewel dat zich beperkt tot de structuur en wielbasis van de auto. Het design en de techniek komen volledig van Lexus zelf. De hybrideversie van de NX, de 300h, deelt zijn hybridetechniek met de hier niet leverbare Camry Hybrid.

Facelift
In 2017 voerde Lexus een facelift door voor de NX, maar de wijzigingen zijn minimaal. Verouderd was het model namelijk nog lang niet. Naast uiterlijke wijzigingen op letterlijk detailniveau zijn de grootste wijzigingen die aan de wielophanging. Daardoor is de auto comfortabeler geworden en is de wegligging verbeterd.